Vriendinnenweekend

Ik ben niet direct het type om mijn kinderen bij een ander achter te laten. Ik zorg het liefst zelf voor ze en regel alles. Iets met de controle proberen te houden. 😉 Toch is het fijn om af en toe tijd voor jezelf in te plannen. Om met dingen bezig te zijn die jou interesseren en zonder afgeleid te worden. Een aantal maanden geleden ben ik daar al mee begonnen. Ik plan geregeld een avondje uit in met mijn moeder of een vriendin. Voor de zomervakantie leek het mijn vriendinnen van de Happy Mama Club en mij leuk om iets samen te gaan doen. Een weekendje weg. Een weekend dat in het teken zou staan van onze vriendschap, gezellige dingen doen, bijkletsen en gewoon even onszelf zijn in plaats van ‘mama van…’

Inhoudsopgave

Gezellig samen zijn

Helaas kon Geertje er dit keer niet bij zijn. We hebben haar gemist maar we hebben geregeld contact met haar gehad via de app. Volgende keer is ze er zeker wel bij!

We waren welkom op Center Parcs de Limburgse Peel waar we een VIP cottage kregen. Heerlijk met sauna en bubbelbad. Met een Dolce Gusto op het aanrecht en vroeg in de ochtend verse broodjes op tafel. Het Genieten met hoofdletter G kon beginnen.

We zorgden dat we allemaal tussen 16 en 17 uur aanwezig waren in het huisje. Bregje had een grote pan overheerlijke tomatensoep gemaakt en had haar ochtend goed besteed in de supermarkt waardoor we ontzettend veel lekkere dingetjes hadden voor op het stokbrood. We hadden een paar dingetjes gepland dit weekend maar voor de rest konden we gewoon onze eigen gang gaan.

Escape Room

We begonnen ons weekend bij Graanbranderij de Ijsvogel in Arcen waar door Arcen Events de Escape Room in Arcen georganiseerd werd. Het was voor mij de eerste keer dat ik een Escape Room heb gedaan. Normaal gesproken wordt je opgesloten in een kamer en heb je een uur de tijd om te ontsnappen. Omdat die kamers niet al te groot zijn, kun je niet met heel veel mensen tegelijk deelnemen. Hier is het echter anders geregeld. Je maakt gebruik van een groot gedeelte van de Graanbranderij, te weten 5 flinke ruimtes. Hierdoor is het mogelijk om met grote groepen ( maximaal 30 personen ) op hetzelfde moment het spel te spelen.

Wij waren dus met 6 personen. We werden opgedeeld in 2 groepen van 3 en strijden tegen elkaar. Wie staat het eerste weer buiten? We moesten onze telefoons inleveren, deze werden in een gesloten koffer bewaard. We kregen een boekje mee met een verhaal en een aantal vragen. Ook kregen we een fles mee waar een briefje in zat. Je hoeft niet braaf van ruimte naar ruimte te lopen, je mag van ruimte 1 naar 4 sprinten en dan weer terug naar ruimte 2. Net wat voor jouw groep het meest logisch is. Ook moet je uitkijken dat je tegenstanders niet zien of horen waar jij mee bezig bent. Fluisteren is dus noodzaak. 😉

Uiteindelijk vervul je drie opdrachten en moet je de vragen binnen het uur beantwoorden. En dat is lastig. Wij dachten namelijk dat we het snelste zouden zijn als we met ons groepje samen zouden werken maar het is juist de kunst de taken goed te verdelen. Niet overal zijn 3 personen voor nodig. We hadden dus helaas geen telefoon bij ons en konden dus geen ‘actiefoto`s’ nemen, maar we hebben wel bovenstaande hele gezellige achteraf-foto.

Overigens hebben beide groepen het niet gered om binnen het uur buiten te staan. Daarom werden er punten geteld en zo had mijn groepje ( Nicole, Janske en ik ) op een paar puntjes na gewonnen. We kregen een flesje droplikeur als prijs mee naar huis.

Heerlijk avondje

Na de Escape Room besloten we terug te gaan naar het huisje. Bregje en Charlotte hadden een kleine goodybag samengesteld voor ons allemaal met wat leuke spulletjes. Thanks ladies! Het overgebleven stokbrood werd op tafel gezet en we waren zo een paar uur verder. Het was gezellig. We konden lekker bijkletsen over serieuze en minder serieuze zaken, we speelden nog een spelletje 30 seconds ( erg leuk ) en hebben het druk gehad met een karaoke-app van Monique. Uiteindelijk was het al ver na middernacht toen we in ons bedje doken.

Rustig opstarten

Het voordeel van zonder mannen en kinderen op stap te zijn is dat je lekker rustig aan kunt doen. Geen gezeur aan je hoofd, geen gehaast, gewoon lekker alles op het gemakje. We zijn de dag gestart met een lekker ontbijtje met heerlijke aardbeien die Charlotte had meegenomen en daarna maakte ik gebruik van de sauna. Het heeft me wel wat wilskracht gekost om ook echt 20 minuten te blijven zitten, maar ik heb het volgehouden. Daarna ben ik onder de douche gesprongen. Nog eens een half uur in relax-modus in het bubbelbad was misschien iets te veel van het goede. 😉

Center Parcs de Limburgse Peel

We kregen een rondleiding over Center Parcs van Deputy General Manager Guido Franssen. Een hele aardige en gezellige man die een beetje overdonderd was door zoveel vrouwen die ineens op hem af kwamen.

Center Parcs de Limburgse Peel is heel anders dan de andere Center Parcsen waar ik geweest ben, dat was me al opgevallen. Het bleek dat de Limburgse Peel vroeger van Gran Dorado was. De MarketDome en de huisjes zien er daardoor een beetje anders uit dan je van Center Parcs gewend bent. Het afgelopen jaar is alles gerenoveerd waardoor het er mooi en luxe uitziet.

We begonnen onze rondleiding op de promenade. Deze weg was voorheen de ingang van het park. Over het hele park mag je met je auto rijden, je kunt hem vlakbij je huisje parkeren. Dit is voor kinderen natuurlijk een minpuntje want er moet beter opgelet worden dan op de autovrije parken. Er is daarom gekozen voor een afgesloten straat. Deze wordt de promenade genoemd. Hier vind je verschillende speeltoestellen, de minigolfbaan, kinderboerderij, laserschieten van de Cool Factor en ik begreep zelfs dat Orry hier met de kinderen bij goed weer kan gaan stoepkrijten.

Vervolgens bezochten we de Market Dome. Er zijn andere restaurants dan je gewend bent. Dat wil zeggen: ze hebben andere namen. Hier heb je De Grill, op andere parken heet het Fuego. Hier heb je het Market Restaurant, op andere parken heet het Evergreenz. Maar ook hier heb je het meertje met de visjes, een supermarkt en een winkeltje. Net als op de andere parken.

Het zwembad is kleiner dan ik gewend ben van Center Parcs, maar ook een stuk overzichtelijker en iets rustiger en dat is weer fijn met kleine kindjes. Er zijn 3 kikkerbadjes en er is 1 glijbaan. Deze is interactief. Je kunt bovenaan zelf een kleur en een liedje kiezen en dat zie en hoor je dan als je naar beneden glijdt. Er is geen wildwaterbaan in de Limburgse Peel.

In het Grand Café kregen we een drankje en een lekkere borrelplank aangeboden. Er lagen allerlei verschillende lekkere hapjes op. Denk aan kippenvleugeltjes, uienringen, blokjes worst en kaas, brood met tapenades, een bakje met worteltjes, paprika en komkommer en nog veel meer. Het was erg lekker en we hebben het ons goed laten smaken.

Afsluiting

We gingen die avond nog samen uit eten bij het Family Entertainment Center in Sevenum waar we ook een rondleiding kregen door Mattel Play en de Portal Action House. Omdat dit artikel wel erg lang zou worden als ik daar nog over zou schrijven, vertel ik je daar in een ander artikel meer over.

Na het eten reed ik naar huis, de andere dames bleven nog een nachtje. Ik heb ontzettend genoten met mijn lieve concullega`s die inmiddels uitgegroeid zijn tot vriendinnen waar ik bijna dagelijks lief en leed mee deel. Ik denk dat we allemaal kunnen zeggen dat het zeker voor herhaling vatbaar was.

Ga jij wel eens weg met vriendinnen?

Bloggersweekend

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *