Knutselen met de Edding porseleinstiften

De kerstvakantie is weer begonnen. Voor de allereerste keer ben ik de hele kerstvakantie lekker thuis met de kinderen. Daar gaan we van profiteren. In de winter is niets zo leuk als onder het genot van een lekkere warme chocolademelk te gaan knutselen. De Edding porseleinstiften zijn eens wat anders om mee aan de slag te gaan.

Inhoudsopgave

Tekenen met Edding porseleinstiften

Aangezien het bijna kerst is gaan wij een leuk bordje en kommetje maken. Het mooiste komt het tot zijn recht op een wit servies. Sommige kleuren zijn vrij licht en vallen anders niet op. Als het bordje goed schoon is kun je gelijk met de kinderen aan de slag. Kyra was meteen enthousiast. Binnen no-time zat ze klaar aan de tafel om te gaan beginnen.

Lees ook: 20 leuke knutselideeën voor kinderen en volwassenen.

porseleinstiften

Het ideale aan deze activiteit is dat het zolang kan duren als je wilt. Het ene kind vind het heerlijk om een hele tijd te gaan tekenen terwijl de ander er zo klaar mee is. Kyra nam rustig haar tijd. Op een klein beetje hulp bij de kerstboom tekenen na heeft ze alles zelf gedaan. Het is leuk om te zien wat je met een saai wit bord allemaal kunt.

Edding porseleinstiften

Porselein in de oven

De randjes moesten mee versierd worden. Kyra was van mening dat als er wat op ligt je anders niet ziet hoe mooi hij is. Na een kleine 20 minuten tekenen was ze klaar. De stiften moeten in het porselein gebrand worden. Dit doe je door het servies 25 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven te zetten. Daarna even laten afkoelen en dan ben je klaar. Youri kwam even kijken naar het resultaat en wilde toen ook wel wat maken. Dan beginnen we gewoon weer opnieuw.

Edding porseleinstiften

Het resultaat

Als het bord uit de oven is ben je klaar. Je hebt dan een hartstikke leuk en origineel bordje en kommetje. Het servies kan gewoon in de vaatwasser. Hieronder vind je een foto van een soepkom. Deze is ruim 1,5 jaar geleden gemaakt. Wekelijks gaat hij toch een keer of 5 de vaatwasser in. De tekening begint nu wel her en der te vervagen. Het is natuurlijk ook een leuk product om voor Moederdag etc. aan de slag te gaan. Er zijn ook porseleinstiften verkrijgbaar die niet in de oven hoeven. Deze zijn wel stukken duurder.

Meer informatie over de Edding porseleinstiften vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *