Kerstvakantie uitjes

In de kerstvakantie zijn er voldoende mogelijkheden voor leuke uitjes. Het weer is nog niet echt winters, maar met de nodige aankleding op de locatie zelf kun je wel degelijk een winters gevoel krijgen. Wij zetten een aantal leuke kerstvakantie uitjes voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Het pretpark

De meeste pretparken hebben tegenwoordig een winteropenstelling met allerlei winterse activiteiten. De Efteling bijvoorbeeld is in de winterperiode mooi versierd. Overal staan vuurkorven, er staan leuke kraampjes en het sprookjesbos is omgetoverd tot een prachtig winters tafereel. Niet alle attracties zijn in gebruik, maar dat mag de pret niet drukken.

Ga je naar Toverland dan zal je zien dat een groot gedeelte van de attracties binnen is. Vooral als het regent is dit ideaal.

Naar het museum

In Nederland zijn vele leuke museums voor kinderen te vinden. Het Spoorwegmuseum heeft ook aan de winter gedacht. Een leuke schaatsbaan is aanwezig voor wat winterpret. Erg leuk! Je kunt zelf je schaatsen meenemen of ze ter plaatse huren.

Kasteel Hoensbroek is ook in de winterperiode geopend. Omdat het allemaal binnen is, is het geschikt voor elke maand van het jaar. Zomer of winter, zon of regen.

Kerstcircus

Op verschillende plekken in Nederland is een kerstcircus neergestreken in de buurt. Kijken naar acrobaten, clowns en danseressen. Een bijzondere beleving voor de kinderen.

Ijsbeeldenfestival

In Zwolle kun je terecht voor het ijsbeeldenfestival, een prachtige wereld gemaakt van ijs. De verwachting is dat er de komende weken 100.000 bezoekers komen en dat lijkt me nog best goed mogelijk. Het lijkt me erg leuk om dit festival te bezoeken, het is toch bijzonder om te zien hoe ze gigantische beelden van ijs gemaakt hebben. Meer informatie over het ijsbeeldenfestival vind je op hun website.

Leuke kerstvakantie uitjes: kerstmarkten

Je kunt vele kerstmarkten bezoeken in deze periode. De meest bekende is toch wel Kerststad Valkenburg. Zo heb je de grotten met allemaal kraampjes, maar kun je ook terecht in de grotten voor het kerstverhaal uitgebeeld met zandsculpturen. Erg indrukwekkend voor de kinderen. Inmiddels is er ook Kerststad Roermond: door heel Roermond vind je leuke activiteiten.

Bioscoop

Ook in de kerstvakantie draaien leuke films in de bioscopen. Vaak komen kinderfilms juist rond deze periode uit. Op de website van jouw lokale bioscoop kun je informatie vinden over de nieuwste bioscoopfilms.

Een dagje naar de binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin doet het altijd goed bij kinderen. Het zorgt voor een gezellige ochtend/middag en de kinderen kunnen zich even lekker uitleven.

Dierentuin

Ook in de winter kun je ook vele dierentuinen bezoeken. Zo is Burgers Zoo grotendeels overdekt wat in de winter natuurlijk ideaal is. Een overzicht van dierentuinen vind je hier.

Heb jij nog leuke tips voor de kerstvakantie?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *