10 leuke museums voor kinderen

Naar het museum gaan met kinderen lijkt niet echt gezellig. Het beeld wat veel ouders hebben bij een museum is dat de kinderen stil moeten zijn en nergens met hun handen aan mogen komen. Maar tegenwoordig zijn er ook museums die echt heel goed te bezoeken zijn met kinderen. Ik heb 10 leuke museums voor kinderen voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum bestaat natuurlijk uit allemaal treinen. Hartstikke leuk, want je mag ook in de treinen kijken. Je ziet er voornamelijk oudere treinen, wat het extra bijzonder maakt. Regelmatig zijn er leuke tentoonstellingen en in de winter is er zelfs een schaatsbaan.

Het Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum kun je bekijken hoe de huizen er vroeger uitzagen. Je wandelt als het ware door een oud dorp. Ook hier kun je binnen kijken en door de huizen wandelen. Op het marktpleintje kun je bij de bakker lekkere broodjes kopen. Vanaf 25 maart start het seizoen weer.

Het Continium

Het Continium ligt in Kerkrade en is echt een doe-museum. Je kunt verschillende kanten op. Zo kun je er ( 3D ) films bekijken, proefjes doen en een wisseltentoonstelling bezoeken. De dag vliegt hier voorbij!

Het oude ambachten en speelgoed museum

Bij toeval zijn we hier een keertje uitgekomen. Hier heb je aan 1 dag niet genoeg. Er is hier zo ontzettend veel te zien. Het ene moment zit je in een schoolklas uit je jaren 30 en zo loop je een oude apotheek in. Voor kinderen heel leerzaam, voor ouders en grootouders is het herinneringen ophalen.

Kasteel Hoensbroek (museumkasteel)

Het lijkt saai: met kinderen door een kasteel banjeren maar het is echt heel erg leuk. In Kasteel Hoensbroek kunnen kinderen een leuke speurtocht doen en zelfs geheime gangen en kamers ontdekken. Zeker een aanrader. De uitgebreide review lees je hier.

Kinderboekenmuseum

Ik ben hier ooit een keertje binnen gelopen omdat ik toevallig in de buurt was en een beetje vroeg voor mijn trein. ( Dit museum ligt namelijk bij het station van Den Haag ) Uiteindelijk heb ik hier een dikke 2 uur rondgelopen en was ik nog niet uitgekeken. Ook zoonlief wist zich hier prima te vermaken.

Naturalis

Nooit geweest, maar ook dit schijnt een echte aanrader te zijn. Als ik op de site kijk zie ik dat er vanaf september een echt T Rex skelet te zien is. Ik weet zeker dat mijn kleine dino-freak dit helemaal te gek zou vinden.

Museum

Corpus

Ook nog nooit bezocht, maar dit schijnt pas echt iets te zijn voor de oudere kinderen ( vanaf 8 jaar ) Aangezien de jongste pas 6 is wachten we er nog even mee om dit museum te bezoeken, maar zodra ze 8 is gaan we er zeer zeker naar toe. Hier kun je namelijk op reis door de mens en bekijken hoe het lichaam er van binnen uitziet.

Fries Scheepvaartmuseum

Friesland is een beetje uit de richting voor ons ( wij wonen in Limburg ) maar het Scheepvaartmuseum schijnt erg leuk te zijn.

Militair Museum Soesterberg

Grote vliegtuigen, militaire helikopters, de droom van elke jongen. Ideaal voor een vader-zoon uitje. 🙂

Welk museum vind jij erg leuk?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “10 leuke museums voor kinderen

  1. Het Openlucht Museum is erg leuk ja! Wij zijn er getrouwd, dus voor ons een speciaal plekje. Wat ook leuk is voor kinderen is het Beeld en Geluid museum in Hilversum of het Archeon!

  2. Leuk blog. Met kinderen een museum bezoeken is toch altijd weer leuk. 3 maart word je blog geplaatst op facebook.com/verrassendgeregeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.