10 leuke museums voor kinderen

Naar het museum gaan met kinderen lijkt niet echt gezellig. Het beeld wat veel ouders hebben bij een museum is dat de kinderen stil moeten zijn en nergens met hun handen aan mogen komen. Maar tegenwoordig zijn er ook museums die echt heel goed te bezoeken zijn met kinderen. Ik heb 10 leuke museums voor kinderen voor je op een rijtje gezet. Ideaal om te bezoeken als je een museumjaarkaart voor het gezin hebt.

Inhoudsopgave

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum bestaat natuurlijk uit allemaal treinen. Hartstikke leuk, want je mag ook in de treinen kijken. Je ziet er voornamelijk oudere treinen, wat het extra bijzonder maakt. Regelmatig zijn er leuke tentoonstellingen en in de winter is er zelfs een schaatsbaan.

Het Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum kun je bekijken hoe de huizen er vroeger uitzagen. Je wandelt als het ware door een oud dorp. Ook hier kun je binnen kijken en door de huizen wandelen. Op het marktpleintje kun je bij de bakker lekkere broodjes kopen. Of je kiest ervoor je eigen rugzak met een lekkere lunch mee te nemen en gaat ergens picknicken.

Leuke museums voor kinderen: Het Continium

Het Continium ligt in Kerkrade en is echt een doe-museum. Je kunt verschillende kanten op. Zo kun je er ( 3D ) films bekijken, proefjes doen en een wisseltentoonstelling bezoeken. De dag vliegt hier voorbij! Lees hier onze review.

Het oude ambachten en speelgoed museum

Bij toeval zijn we hier een keertje uitgekomen. Hier heb je aan 1 dag niet genoeg. Er is hier zo ontzettend veel te zien. Het ene moment zit je in een schoolklas uit je jaren 30 en zo loop je een oude apotheek in. Voor kinderen heel leerzaam, voor ouders en grootouders is het herinneringen ophalen.

Bezoek eens een heus museumkasteel!

Het lijkt saai: met kinderen door een kasteel banjeren maar het is echt heel erg leuk. In Kasteel Hoensbroek kunnen kinderen een leuke speurtocht doen en zelfs geheime gangen en kamers ontdekken. Zeker een aanrader. Ook Kasteel Radboud in Medemblik is erg leuk voor kinderen! Hier kunnen de kinderen ook op speurtocht gaan en zijn er verschillende ruimtes waar ze kunnen spelen.

Leuke museums voor kinderen: het Kinderboekenmuseum

Ik ben hier ooit een keertje binnen gelopen omdat ik toevallig in de buurt was en een beetje vroeg voor mijn trein. ( Dit museum ligt namelijk bij het station van Den Haag ) Uiteindelijk heb ik hier een dikke 2 uur rondgelopen en was ik nog niet uitgekeken. Ook zoonlief wist zich hier prima te vermaken.

Vliegtuigen van binnen bekijken

Is je kind gek op vliegtuigen? Bezoek dan zeker Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. Zelfs ik raakte hier niet uitgekeken. Buiten kun je lekker spelen en in vliegtuigen kijken. Binnen kunnen de kinderen een 4D film bekijken, lekker spelen en leer je alles over de geschiedenis van de luchtvaart. Inclusief echte oude vliegtuigen die je mag bekijken en waar je in kunt zitten.

Corpus

Ook nog nooit bezocht, maar dit schijnt pas echt iets te zijn voor de oudere kinderen ( vanaf 8 jaar ) Aangezien de jongste pas 6 is wachten we er nog even mee om dit museum te bezoeken, maar zodra ze 8 is gaan we er zeer zeker naar toe. Hier kun je namelijk op reis door de mens en bekijken hoe het lichaam er van binnen uitziet.

Missiemuseum in Steijl

Voor ons een half uurtje rijden en daarom besloot ik hier op een regenachtige middag met de jongste naar toe te gaan. Mocht hij er niks aan vinden, dan waren we ook zo weer thuis. Maar hij bleek het geweldig te vinden. We hebben hier uren rond gelopen en hij heeft tientallen foto`s gemaakt. Hij vond het hartstikke interessant en mooi om te zien. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Leuke auto museums voor kinderen

Het Louwman Museum in Den Haag is een museum met honderden auto`s om te bekijken. Onze oudste is hier inmiddels 2 keer geweest, maar wil graag nog een keertje terug, zo leuk vond hij het. Ook het DAF-museum in Eindhoven staat op zijn lijstje om te bezoeken.

Welk museum vind jij erg leuk?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “10 leuke museums voor kinderen

  1. Het Openlucht Museum is erg leuk ja! Wij zijn er getrouwd, dus voor ons een speciaal plekje. Wat ook leuk is voor kinderen is het Beeld en Geluid museum in Hilversum of het Archeon!

  2. Leuk blog. Met kinderen een museum bezoeken is toch altijd weer leuk. 3 maart word je blog geplaatst op facebook.com/verrassendgeregeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *