Continium

Het Continium in Kerkrade is een museum. Bij een museum denk je niet direct aan kinderen, maar het kan wel. Het Continium is namelijk een erg leuk museum voor kinderen. Een museum waarbij ze kunnen ontdekken en leren. Niet zomaar een museum dus.

Inhoudsopgave

Columbus Theater

Een aantal jaar geleden ben ik hier ook al eens geweest met de kinderen. In de tussentijd heeft er een flinke verbouwing plaatsgevonden en is het een stuk groter geworden. Zo heb je de mogelijkheid om een film te bekijken in het Columbus Theater. Hier moet je wel extra voor betalen. Ik twijfelde even of het wel geschikt zou zijn voor kinderen. Het deed me namelijk een beetje denken aan de programma`s die je op Discovery of National Geographic voorbij ziet komen.

3D film

De kinderen vonden de 3D film geweldig. Het was niet druk in de zaal en dat is jammer. Het is echt wel de moeite waard. Wij bekeken de film over Prehistorische Zeemonsters en op die manier leerden de kinderen over de ‘Dollies’. Ook kun je zien hoe de mens leert over vroeger en hoe we weten hoe een dier eruit heeft gezien.

Raket lanceren

In het Continium zelf zijn vele verschillende ruimtes. Ruimtes die altijd hetzelfde zijn, maar waar je steeds weer opnieuw iets ontdekt. Ook is er een wisselexpositie en ook hier kunnen de kinderen dingen uittesten, aanraken en bekijken.

Het Lab

In het lab kun je tegen een kleine vergoeding proefjes doen, dit wisselt ook steeds en je kunt er op de dag zelf voor kiezen wat je gaat doen en of je iets gaat doen. Doordat dit museum regelmatig nieuwe dingen weet aan te bieden zal een bezoekje hieraan ook niet snel saai worden.

Heb je dus nog geen plannen gemaakt voor de vakantie of het weekend? Dan zou ik je zeker aanraden hier een kijkje te gaan nemen. In onderstaande video kun je een beetje een beeld krijgen van het Continium.

Algemene informatie

Entreeprijs voor het Continium is €12. Via internet krijg je €1 per persoon korting.

Continium
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

Kende jij het Continium al?

Op zoek naar meer leuke uitjes? Check onze Pareltjes van Limburg

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *