Het Louwman museum

Al zo`n anderhalf jaar staat een bezoekje aan het Louwman Museum in Den Haag op het verlanglijstje van zoonlief. Aangezien Den Haag niet direct om de hoek is en de prioriteiten even wat anders lagen, werd het dus uitgesteld. Maar van uitstel komt geen afstel. Dus in de eerste week van de zomervakantie was het zover. Op naar het museum!

Inhoudsopgave

Toch wel spannend

De avond van tevoren sliep zoonlief wat slechter. Toch wel spannend om eindelijk naar het Louwman museum te gaan samen met papa. Het zou een echte vader-zoon dag worden en ik bleef thuis met onze babyboy.

De volgende dag was hij vroeg wakker. Het was een behoorlijke rit naar Den Haag en er werd dan ook een tasje met drinken en wat lekkers ingepakt. Op de website hadden we al gezien dat er een McLaren tentoonstelling was en dat vonden de heren helemaal geweldig.

Lees ook: 10 leuke museums voor kinderen

Het Louwman museum

In het Louwman Museum kun je ruim 250 klassieke en antieke auto`s bewonderen. Van 1 van de eerste eind jaren 1800 tot bijzondere auto`s, zoals de Cadillac van niemand minder dan Elvis Presley.

Deze bijzondere verzameling auto`s is s`werelds oudste privecollectie, verzameld door 2 generaties van de familie Louwman. Nu is er dus nog een speciale McClaren tentoonstelling te zien. In het museum kun je 16 race-auto`s bewonderen en dat is voor een formule 1 fan eigenlijk een must-see. Deze tentoonstelling duurt tot en met 27 augustus 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=0cZXA_82Ges

Voor herhaling vatbaar?

Onze zoon is bijna 11 en een echte ‘autogek’. Hij herkent vele merken en zijn ogen beginnen al te glunderen bij het woord ‘auto’. Even vroegen we ons af of zo`n museum wel leuk zou zijn voor een kind, maar nu kunnen we volmondig ja zeggen. Ik zat thuis te genieten van alle foto`s die ik over de app toegestuurd kreeg. Het vrolijke gezichtje met een brede glimlach en glinsterende oogjes bij de zoveelste ‘vet coole’ auto.

Niet alleen de nieuwste modellen vond hij mooi, ook de oude auto`s vond hij fantastisch om te zien. Die avond liet hij me alle foto`s zien die hij samen met papa gemaakt had. Overal kwam wel een kleine uitleg bij. “Deze was van de James Bond Film en deze was van The Godfather. Vette auto`s he?”

Een hele dag loop je niet in het museum rond. Na ongeveer 2 a 3 uur heb je het wel grotendeels gehad. Aangezien het museum vlakbij Scheveningen lag, besloten ze er nog een gezellige middag strand aan vast te plakken. Wil je meer informatie over het museum of de McClaren tentoonstelling? Kijk dan even op de website van het Louwman Museum.

Gaat jouw man wel eens alleen er op uit met jullie zoon? En wat doen ze dan?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *