Toverland

In ons lijstje Pareltjes van Limburg mogen leuke uitjes met kinderen natuurlijk niet ontbreken. Onlangs waren we uitgenodigd om Toverland te bezoeken met de kinderen en dit pretpark verdient zeer zeker een plekje op onze felbegeerde lijst. Wat hebben we een ontzettend leuke dag gehad in dit park. Wat we allemaal gedaan hebben ( en welke angsten we overwonnen hebben ) lees je in onze review.

Inhoudsopgave

Toverland

In het Limburgse Sevenum ligt pretpark Toverland. In 2001 is dit park ontstaan dankzij de gezamelijke droom van een broer en een zus. Inmiddels trekt Toverland ruim 700.000 bezoekers per jaar en hebben ze meer dan 30 attracties en shows. En ze zijn nog groeiende. Al wandelend door het park zag ik zo links en rechts wat braakliggend terrein. Hier moeten nog nieuwe attracties gebouwd worden en is het de bedoeling dat er een hotel naast het park komt.

In Toverland is een groot gedeelte van de attracties overdekt. Ideaal natuurlijk met het wisselvallige weer in Nederland. Ik heb al vaker gezegd dat Nederland een prachtig land is, maar dat het overdekt zou moeten zijn. Bij Toverland hebben ze hier dus rekening mee gehouden. 😉 Zo vind je hier onder andere speeltoestellen, maar ook een achtbaan voor de jongere kinderen, de ingang van de wildwaterbaan en verschillende restaurantjes.

De werelden van Toverland

In Toverland heb je verschillende ‘werelden’ Zo is er Het land van Toos, Magic Forrest, Troy Area en de Magische Vallei.

Het land van Toos is het eerst, overdekte gedeelte en voornamelijk gericht op de wat jongere kinderen. Hier staan dan ook vele speeltoestellen en staan er overal bankjes en picknicktafels zodat je de kinderen goed in de gaten kunt houden.

Magic Forrest is het tweede, overdekte gedeelte. Hier vind je onder andere de ingangen van de wildwaterbaan en de bobsleebaan. Ook kun je hier lekker klimmen en klauteren in de touwen en torens. In het midden van deze hal vind je een cirkel van eetgelegenheden vanwaar je de kinderen goed in de gaten kunt houden.

In de Troy Area vind je de snelste, langste en hoogste achtbaan van de Benelux, de Troy. Hoewel dochterlief hem de eerste keer best eng vond, deinsde ze er niet voor terug om er een tweede keer in te gaan. Ook voor de kleine kinderen is hier iets te doen. Zo kunnen ze een rustig rondje maken op de paarden.

De Magische Vallei is ook buiten. Hier krijg je een ware adrenalinekick op de Booster Bikes en kun je een rondje maken in de Djengu River. Ook vind je hier de Dwervelwind, voor echte daredevils.

De laatste keer

Ik ben ooit een keertje in Toverland geweest, maar dat is al een jaartje of 8 geleden als ik me niet vergis. Ook toen hebben we ons prima vermaakt met onze ( destijds ) peuter. Die peuter is inmiddels uitgegroeid tot formaatje tiener die bijna net zo groot is als ik ben. En dan is Toverland stiekem nog veel leuker. Samen in de achtbaan, samen in de wildwaterbaan en samen een pretpark beleven zoals ik 20 jaar geleden ook al deed.

Eerste indruk

Hoewel het behoorlijk druk was met bezoekers, voel je vrij weinig van de drukte. Iedereen wordt netjes verdeeld binnen gelaten. Zo was er een poort open waar je met je vooraf gekochte entreetickets naar binnen kon. Moest je wel een kaartje kopen, dan kon dit binnen bij 1 van de kassa`s. De wachttijden waren te verwaarlozen. In nog geen 5 minuten stond je binnen.

Eenmaal binnen stond je meteen in het feestgedruis. We zagen een aantal speeltoestellen en moesten ons even oriënteren. Dat kon prima terwijl de kinderen zich vermaakten op de speeltoestellen. We zagen kluisjes waar we onze spulletjes konden opbergen en ook de toiletten waren direct aan de ingang. Kijk, dat is fijn, zeker als je eventjes hebt moeten rijden.

Binnen was het wel wat lastig om elkaar te verstaan. Je staat toch in een grote hal en daar weerkaatsen alle geluiden. Met de kaart in onze handen besloten we eerst naar buiten te gaan. Nu was het droog en we wisten niet hoe lang dat nog het geval zou zijn. Mocht het ineens gaan regenen dan konden we nog altijd naar binnen gaan. Direct vooraan was dus ook de deur naar buiten. Daar was vooral rust en veel groen.

Buiten

Toverland heeft de laatste jaren flink uitgebreid. Er was een ( voor mij ) compleet nieuw gedeelte bij gekomen. Wat ik van buiten erg mooi vond , was dat er overal zitplekjes waren. Er waren picknicktafels, loungesetjes, zitzakken, maar ook gewoon heel veel gras waar je lekker op kon picknicken. Onze oudste was voor de zomervakantie met schoolreisje hier geweest dus hij wilde direct naar de Troy. “We moeten echt in deze supervette achtbaan” riep hij steeds. Wij gaven hem gelijk. Beter nu direct, dan straks een paar uur in de rij te moeten staan. Nog geen kwartier later waren ze alweer terug, zo kort was de rij geweest.

Ook hier buiten waren weer verschillende kleinere eetgelegenheden. Even snel een kop koffie pakken en weer door. Geen hele lange wachtrijen, dus ook geen zeurende kinderen. Later op de dag werd het wel wat drukker waardoor de wachttijden bij de attracties gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten lag.

Wat vonden wij van Toverland?

In Toverland staat toch echt wel 1 van de tofste achtbanen die ik ooit ergens gezien heb. De Booster Bike. Het is toch wel een beetje angsten overwinnen aangezien je niet op de normale manier in deze achtbaan zit. Je zit namelijk op een motor en schiet met 75 kilometer per uur vooruit. De kick, de adrenaline, voor mij is dit echt de topattractie van Toverland. Ook de wildwaterbaan is anders dan anders en zorgt voor de grootste lol.

Er zijn echt heel veel verschillende eetgelegenheden te vinden. Wat ik vooral prettig vind is dat het niet allemaal vette hap is. Zo kun je bijvoorbeeld ook broodjes en wraps krijgen. De prijzen zijn prima te doen en de wachttijden zijn te verwaarlozen.

Omdat er veel binnen te doen is, is Toverland zomer en winter aantrekkelijk om te bezoeken. Zeker als je in de buurt woont is een abonnement het overwegen waard. Je kunt dan zelfs voor een paar uurtjes gaan. Wat ook fijn is, is dat Toverland attracties heeft voor alle leeftijden. Zo kon onze babyboy al gezellig mee in de carrousel wat voor hem natuurlijk een beleving op zich is.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Toverland

  1. Toverland is zeker leuk. Ik ben er 2x met schoolreisje geweest. Maar over 3 weken gaan we met ons gezin en familie (oom en tante wonend in Amerika). Benieuwd wat onze ruim 3 en 6 jarige ervan gaan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *