Efteling

Afgelopen zomervakantie besloten we naar de Efteling te gaan. De laatste keer dat we er waren, was toen we Villa Pardoes bezochten. Een tijdje geleden dus. Het had veel indruk op de kinderen gemaakt en dus spaarden we ervoor. Kaartjes voor de Efteling zijn niet goedkoop, maar je krijgt er wel iets voor terug. We gingen op een zaterdag toen de Efteling tot 23 uur in de avond open zou zijn. Landon zou bij mijn moeder blijven dat weekend. Een dag van tevoren werden er allerlei stormmeldingen afgegeven en kreeg ik telefoon van mijn moeder met de vraag of het wel verstandig zou zijn om te gaan…

Inhoudsopgave

Efteling korting

Het is een flink bedrag. Een kaartje voor de Efteling kost ruim €40 per persoon. We zijn met ons viertjes dus dan zijn we al €160 kwijt voor alleen de entree. We hebben dan nog geen parkeergeld of benzine betaald en de kinderen hebben nog geen ijsje of suikerspin gehad. Toch vind ik de Efteling de moeite waard om naar toe te gaan. Via de Albert Heijn kon je sparen voor korting en dat scheelde ons toch €10 per ticket. Met ons gezin waren we op deze manier toch €40 goedkoper uit.

Als je blijft overnachten in bijvoorbeeld Efteling Bosrijk dan zit de entree bij de prijs van het vakantiepark inbegrepen. Je kunt dan ook gebruik maken van een aparte ingang en je kunt iets eerder het park in.

zomeravonden Efteling

Zomeravonden Efteling

Wij zijn dus op 1 van de zomeravonden geweest. En ja, wij zijn dan van het type mensen dat volop wil genieten. We waren er om kwart over 10 in de ochtend en we gingen pas om 11 uur in de avond naar huis.

Tijdens de zomeravonden, het negen-pleinen-festijn, is er van alles te doen. Er is dans, muziek en er zijn voorleesmomenten. Verder zijn er op verschillende locaties extra eetstandjes met zomerse lekkernijen. Het is gewoon gezellig. Aan het einde van de avond is er vuurwerk en dat is voor de kinderen natuurlijk de kers op de taart.

De Efteling app

Ik zag op internet dat je een Efteling app kon downloaden. Was dat nou echt handig of niet? Tijdens ons bezoek aan de Efteling bleek het inderdaad een erg handige app te zijn. Zo kon ik in 1 oogopslag zien hoe lang te wachttijden waren voor verschillende attracties. Ideaal. Bovendien kon ik ook zien welke attracties door het slechte weer waren gesloten. En dat was ook erg handig. Mocht je dus naar de Efteling gaan, dan is het zeker aan te raden deze app te downloaden.

Efteling voor mindervaliden

Damiën maakt tijdens dagjes uit gebruik van een rolstoel. Hij heeft moeite met langere afstanden lopen en wachten in een rij is helemaal vervelend voor hem. Hij besloot zelf dat hij graag de rolstoel wilde meenemen. Wil je gebruik maken van de rolstoelingang dan dien je in het bezit te zijn van een faciliteitenkaart. Deze kun je in de Efteling halen, maar je kunt hem ook via de website invullen. Je krijgt hem dan in je mailbox. Je kunt deze kaart uitprinten of downloaden op je telefoon.

Er werd bij elke attractie naar de faciliteitenkaart gevraagd dus achteraf gezien vonden we het niet zo handig dat we deze kaart niet hadden uitgeprint. Wat wellicht een optie zou zijn voor de Efteling is dat deze werkt met stempels of armbandjes. Kinderen die een bepaalde lengte moeten hebben krijgen namelijk ook een stempel zodat ze niet bij elke attractie opnieuw gemeten moeten worden. Voor mindervaliden zou het ook handig zijn om een stempel of armbandje te krijgen zodat niet bij elke attractie naar deze kaart gevraagd hoeft te worden.

Lees ook dit overzicht van attractieparken.

Weersvoorspelling

De weersvoorspelling voor ‘onze’ dag was niet echt fantastisch. Er was veel regen en onweer met harde windstoten afgegeven. Mijn moeder belde de avond van tevoren nog op met de mededeling dat we misschien beter een ander moment konden gaan. Het was het laatste weekend dat Dave vrij had dus we besloten toch te gaan.

De eerste 2 a 3 uurtjes hebben we inderdaad flink last gehad van regenbuien, harde windstoten en dus achtbanen die uit veiligheidsoverwegingen werden gesloten. Alle begrip voor. Maar na 1 uur in de middag klaarde het op en hadden we stralend weer. Druk was het absoluut niet. De rijen waren kort en vaak hoefden mensen maar 10 tot 15 minuten te wachten. We stonden op sommige momenten langer te wachten bij de rolstoel-ingang dan bij de reguliere ingang.

Doordat het zo rustig was hebben we echt optimaal kunnen genieten van de Efteling en sommige attracties wel 2 of 3 keer kunnen bezoeken. We konden ook op ons gemak eten in het restaurant, zonder te hoeven zoeken naar een plekje. Qua prijzen vond ik het echt reuze meevallen. Ik was echt bang dat we een vermogen aan avondeten en wat snoepjes kwijt zouden zijn, maar het zijn redelijk normale prijzen die de Efteling hanteert. Tip: bij de Python stond een hamburgerstandje. Ga daar zeker eens een hamburger halen!

Ga jij wel eens naar de Efteling?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Efteling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *