Efteling Bosrijk

Na een paar maanden wachten was het eindelijk zover. Tijd voor een paar dagen vakantie in Efteling Bosrijk. Samen met mijn schoonfamilie heerlijk genieten in de 12-persoons Boshoeve. De kinderen waren er helemaal klaar voor. Dochterlief had er zoveel zin in dat ze last had van de Eftelingkriebels. Compleet met buikpijn en hoofdpijn. Tenminste, dat dacht ik…

Efteling Bosrijk (5)

Inhoudsopgave

Ziek en nu???

Na een ritje met de auto waren we eindelijk aangekomen bij de Efteling. Netjes op tijd want als Bosrijk en Efteling hotel gast mag je al een halfuur eerder het park in. Via het restaurant bij de Pandadroom kun je verder achter de hekken die voor de daggasten gesloten blijven. Helaas bleek onze kleine meid echt ziek te zijn en was na de Pandadroom duidelijk dat ze het echt niet zou gaan trekken. De details zal ik jullie besparen maar een pretje was het niet. Helaas konden we pas vanaf 15.00 in ons vakantiehuis terecht.

Na een telefoontje naar de receptie en de situatie te hebben uitgelegd was mijn vraag of er ergens een plekje was waar ik mijn meisje even lekker kon neerleggen. Ze zouden even overleggen en me binnen een paar minuten terugbellen. Na afscheid te hebben genomen van de rest van de familie begaven we ons naar de ingang van het park.

Erg goede service!

Dochterlief had het zo vreselijk koud met 25 graden dat ik haar een vestje heb gekocht. Tijdens het afrekenen ging de telefoon. De receptie van Bosrijk belde met het nieuws dat ze een huisje voor ons ter beschikking hadden om ons in terug te trekken. Wat een service!

Aangekomen bij de receptie werden we meteen zeer vriendelijk ontvangen. Ze waren zelfs zo lief om haar een “fruitmandje” te geven. Na een paar uurtjes slapen hebben we de rest weer opgezocht in het park. Na een uurtje moesten we ons helaas weer terugtrekken omdat het echt niet goed ging. Het aanbod voor het inschakelen van een huisarts had ik afgeslagen. Gelukkig hadden we nog 2 dagen in het voorruitzicht.

De Boshoeve

Het huis zag er gewoonweg geweldig uit. Op de beneden verdieping hadden we een royale woonkamer met 2 zithoeken en een tv. Hier kon je tevens naar het terras. De keuken bevatte een grote 12-persoons tafel, kookplaat, koelkast, 2 vaatwassers en meer dan genoeg ruimte.

Gelukkig hadden ze er over nagedacht om een royale koelkast te plaatsen. Zelf waren we met 10 personen en gezien de temperatuur buiten hadden we veel ruimte nodig in de koelkast. Tevens waren er beneden 2 toiletten, een badkamer en een slaapkamer. Boven waren er ook nog eens 5 slaapkamers waarvan 1 met stapelbed, 2 badkamers en een toilet. Aan ruimte geen gebrek.

IMG_4615

Klaas Vaak

Klaas Vaak is de hoofdfiguur in Efteling Bosrijk. Iedere woning heeft Klaas Vaak beddengoed, slaapmutsen en een voorleesboekje. De laatste 2 mocht je mee naar huis nemen. In het midden van het meer op het park staat het zandkasteel van Klaas Vaak. Op maandag, woensdag en vrijdag vertelt Klaas Vaak verhaaltjes voor het slapen gaan. Op vrijdagavond zaten wij in het Bosrijk restaurant en kwam Klaas Vaak persoonlijk even alle tafels af. Zowel om te kijken of er kinderen meegingen naar het verhaal, en om even een praatje met de gasten te maken.

Efteling Bosrijk (4)

Efteling

De Efteling was zoals gewoonlijk geweldig. Als je al een paar jaar niet bent geweest dan zie je meteen dat ook de oude attracties zijn opgeleukt met extra bloemen en planten. Dit viel mij vooral bij de Fata Morgana erg op. De achtbanen waren echt het domein van onze zoon.

Behalve Joris en de Draak was dochterlief er te klein voor. Even leek het erop dat ze in de Vliegende Hollander mocht. Bleek dat ons kleine spook buiten bij het meten op haar tenen was gaan staan. Eenmaal vooraan in de rij was het uit met de pret. Ze was te klein. Het personeel was zo lief om haar een vip-kaartje te geven waarmee ze bij een andere attractie via de invaliden ingang meteen aan de beurt zou zijn. Ze was helemaal in de wolken en vond het maar wat lief. Samen met ons viertjes als eerste aan de beurt. Wauw.

Efteling Bosrijk (1)

Invaliden

De Efteling biedt net als zoveel parken de minder validen de gelegenheid om via de invalideningang de attractie te betreden. Zo hoeven de minder mobiele mensen geen uur in de rij te staan (indien ze kunnen staan). Via de speciale ingang kun je rustig op je beurt wachten.

Echter wordt er vanuit gegaan door de gemiddelde bezoeker dat je zo voorrang krijgt op de rest en nergens hoeft te wachten, maar dat is niet zo. Zelf waren we met 2 mindervaliden op pad en bij bijna alle attracties moet je gewoon je beurt afwachten. Bij de Pirana hebben we 20 minuten moeten wachten en bij de Fata Morgana ook een kwartiertje.

Lees ook: Villa Pardoes

IMG_4760

Een klein minpuntje

Ondanks dat dochterlief en ik een hele dag in het park hebben gemist hebben we erg genoten van ons verblijf, service en de vriendelijkheid van het Efteling team. Het huis was perfect alleen bleef de vloer vochtig na de regen en de hoge temperaturen. Lopen op sokken was niet te doen. Om de een of andere reden ging de laatste avond het brandalarm af. Het mocht een wonder heten dat de kinderen er doorheen hebben geslapen. Of het door de storm kwam geen idee. Er was snel een meneer van de technische dienst aanwezig om te komen kijken wat het probleem was. Wisten we wel meteen dat het alarm perfect werkte. Jammer dat de schoolvakanties voor volgend jaar buiten het hoogseizoen al allemaal volgeboekt zitten, anders hadden we zeker nog een reisje Efteling geboekt.

Ben jij wel eens naar Bosrijk geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *