Voor welk attractiepark kies jij?

Het is 1 van de leukste dingen die je kunt doen met kinderen buiten de deur: een attractiepark bezoeken. In dit artikel zet ik er een aantal voor je op een rijtje. Mocht je nog toevoegingen hebben, dan hoor ik het graag. Laat je reactie achter onder het artikel!

Inhoudsopgave

Europa Park

In Duitsland vind je Europa Park. Ik ben er nog nooit geweest maar het schijnt echt wel de moeite waard te zijn om hier een paar dagen naar toe te gaan. Het is vanuit Nederland een paar uurtjes rijden maar er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten in de omgeving. Lees hier over de winteropenstelling en wat er allemaal te doen is.

Kernwasser Wunderland

Al heel wat jaartjes geleden bezochten wij Kernwasser Wunderland. In dit park maak je gebruik van een all inclusive formule. Voor 1 bedrag kun je de hele dag gebruik maken van de attracties in het park en kun je zoveel eten en drinken als je wil. Zo weet je van tevoren wat je dagje uit kost.

Moviepark

Ook in Duitsland: Moviepark. Het is ook heel wat jaren geleden dat ik dit park bezocht heb. Wat ik me er van herinner is dat we er behoorlijk wat shows konden bekijken. Zeker met kleinere kinderen is dat leuk. Het is een iets duurder park, maar vaak hebben ze een aanbieding zodat je een tweede dag gratis kunt terug komen. Even op letten dus.

attractiepark Disneyland

Attractiepark Disneyland Parijs

In 2013 bezochten we Disneyland. Dit was voor mij de eerste keer en het heeft zeker indruk gemaakt ook al was het enorm koud toen wij er waren. Nu de kinderen groter zijn zou ik er graag een keertje terug willen. Het is behoorlijk aan de prijzige kant aangezien je er niet voor 1 dagje naar toe gaat. Je overnachtingen zitten er dus ook bij. Sparen dus. šŸ˜‰

Toverland

In het Limburgse Sevenum ligt Toverland. We hebben er eerder een abonnement op gehad en gingen toen ook regelmatig als de kinderen een vrije dag hadden. Na de verbouwing in 2018 werd het abonnement een stuk duurder en besloten we het niet meer te verlengen. Toch is Toverland zeer zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Hier lees je ons uitgebreide verslag.

Slagharen

Helemaal in het noorden vinden we Slagharen. Dit park hebben we in 2010 bezocht. Damiƫn en Daelyn waren toen nog erg jong. Wat ik me herinner van het park is dat het kleiner was dan ik van tevoren gedacht had. We hebben het wel erg leuk gehad. Ook hier wil ik nog eens terug gaan nu de kinderen groter zijn.

Lees ook: de leukste dierentuinen

Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell

Als ik aan Duinrell denk, dan denk ik aan een zwembad maar er zit dus ook een attractiepark bij. Toen Damiƫn was uitgenodigd voor een Ambassadeursdag van Stichting Opkikker zijn we in Duinrell geweest. Door dat er zoveel tegelijk gebeurde kan ik me niet meer zo heel goed herinneren hoe Duinrell nou als attractiepark was. Wellicht moeten we het een keertje overdoen.

Efteling

Ik denk dat dit toch echt mijn oude, vertrouwde favoriete park blijft. Al sinds mijn jeugd heeft het iets magisch. Destijds bezochten we het park 1 keer per jaar, nu ik mijn eigen gezin heb zit er iets langer tussen. Het liefst bezoek ik dan de zomeravonden in de Efteling omdat alles dan langer open is en er leuke extra activiteiten worden georganiseerd.

Mondo Verde

Nog nooit eerder was ik in Mondo Verde in Landgraaf geweest omdat ik dacht dat het vrij saai zou zijn, een beetje tuinen kijken. Het is me echt enorm meegevallen en de kinderen hebben het fantastisch naar hun zin gehad. Plus het is vlakbij voor ons. Binnen een klein uurtje zijn we er. Lees hier ons uitgebreide verslag.

Attractiepark De Valkenier

Dit attractiepark ligt in het mooie Valkenburg en vind ik eigenlijk meer geschikt voor de jongere kinderen. Een entreekaartje is relatief goedkoop en ook een abonnement is financieel gezien goed te doen. Vroeger ging ik hier wel eens met mijn oma naar toe. De laatste keer dat ik het bezocht heb ik misschien al een jaar of 6 geleden, toen de kinderen nog een stuk jonger waren.

Bobbejaanland

In Belgiƫ vind je Bobbejaanland. Ook een attractiepark dat vroeger al bestond en dat ik destijds bezocht heb. Een jaar of 5 geleden ben ik hier met Dave en Damiƫn samen geweest. Nog steeds leuk om te bezoeken en dus zeker een aanrader om op je attractieparken-lijstje te zetten.

Irrland

Irrland ligt in het Duitse Kevelaer. Het is meer een belevenispark dan een attractiepark, al hebben ze wel enkele attracties. In de zomer kun je ook gebruik maken van het zwembad en dat is erg leuk voor de kinderen. Verder moet je denken aan een groot maiszwembad, trampolines en springkussens, glijbanen en skelterbanen. Hier lees je onze review.

Mis je nog een attractiepark? Laat het weten in de reacties!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *