Europa Park

In het Zwarte Woud vind je het grootste attractiepark van Duitsland: Europa Park. Nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, maar ik heb gehoord dat dit absoluut de moeite waard is om een keertje te bezoeken. Vanaf 23 november is er een speciale winteropenstelling en ik vertel je wat er dan allemaal te doen en zien is.

Inhoudsopgave

Europa Park in de winter

Ook in de wintermaanden kun je genieten van vrijwel alle attracties die Europa Park rijk is. Met uitzondering van de waterattracties. Daarnaast is Europa Park omgetoverd tot een waar Winterwonderland.

Zo kun je langlaufen, schaatsen, rijden op een sneeuwscooter of met een band van een sneeuwhelling roetsjen. Ook zijn er kerstmarkten en is alles winters aangekleed. Denk aan vele lichtjes, kerstbomen en kampvuren. Ook zijn er verschillende shows te zien: een circusvoorstelling met internationale artiesten, een ijsshow, een lichtsculpturenfestival en een familiemusical.

De winteropenstelling is van 23 november 2019 t/m 6 januari 2020, m.u.v 25 en 26 december. Ook is het park geopend op 11 en 12 januari 2020. Het park is geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur. In de weekenden en kerstvakantie van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Europa Park Winter

Nieuwe attractie Europa Park

In de zomer van 2020 kun je genieten van een nieuwe attractie in Europa Park, namelijk Piraten in Batavia. Gedurende de wintermaanden krijg je alvast een voorproefje hiervan te zien in de vorm vaneen tentoonstelling met ijssculpturen.

Rulantica

Vanaf 28 november 2019 kun je het waterpark Rulantica bezoeken. Dit overdekte waterpark is geschikt voor volwassenen en kinderen. Er zijn maar liefst 25 spannende familieattracties waaronder 17 glijbanen en een groot golfslagbad. Rulantica ligt vlakbij het attractiepark en het is raadzaam een entreeticket van tevoren te kopen. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal mensen dat toegelaten wordt. Entreetickets voor Rulantica zijn niet geldig in Europa Park. Rulantica is geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. De kosten voor entreetickets zijn:

  • 0-3 jaar gratis
  • 4-11 jaar €35,50 voor een dagticket en €32,50 voor een avondticket (vanaf 17.00 uur)
  • Vanaf 12 jaar €38,50 voor een dagticket en €35,50 voor een avondticket.

Meer informatie over Rulantica kun je hier vinden.

Ben je erg nieuwsgierig geworden naar Rulantica? Dan kun je plaatsnemen in de attractie Snorri Touren. Snorri, de zesarmige octopus, neemt je mee op avontuur door onderwaterwereld van het mysterieuze Rulantica.

Eten en drinken

Er zijn vele verschillende gelegenheden om te eten en te drinken bij Europa Park. Mocht je op zoek zijn naar glutenvrije, vegetarische of veganistische gerechten dan kun je via de website een overzicht vinden van eetgelegenheden die dit aanbieden. Bovendien is er in elk restaurant een lactosevrij en glutenvrij ontbijtbuffet te vinden. Mocht je een intolerantie hebben dan is het handig om dit enkele dagen van te voren aan te geven bij Europa Park. Alle informatie vind je hier.

Gedurende de winteropenstelling zijn er tal van winterse lekkernijen te vinden in het park. Denk aan glühwein en gepofte kastanjes. En wat een bezoekje waard is: Ijsbar Glaciar. Hier waan jij je in een ijskoud gletsjerlandschap.

Europa Park Achtbanen

Europa Park Achtbanen

Europa Park heeft vele verschillende achtbanen. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er bijvoorbeeld de Pegasus YoungStar Coaster. Maar je kunt ook plaatsnemen in de bobsleebaan of in een houten achtbaan. Op de website van Europa Park kun je bekijken welke achtbanen geschikt zijn voor welke leeftijden en lengtes. Ook kun je zien of ze tijdens de winter geopend of gesloten zijn.

Overnachten

Voor ons is het Zwarte Woud natuurlijk een eindje uit de buurt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten in de omgeving van Europa Park. Zo zijn er 6 verschillende hotels, is er een camp resort (met o.a. blokhutten, tipitenten en huifkarren om in te overnachten) en een camping waar je met je eigen camper, caravan of tent terecht kunt.

Op de website van Europa Park vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw onvergetelijke bezoek aan dit bijzondere attractiepark. Klik hier om naar de website te gaan.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *