Irrland

Vlak over de grens, in het Duitse Kevelaer ligt het belevenispark Irrland. Een aantal jaar geleden was ik er wel eens geweest en toen hebben we ons prima vermaakt. We besloten dus terug te gaan op een zonnige zomerdag. Ook omdat we wisten dat de kinderen er met water konden spelen, leek het ons een ideaal uitje.

Irrland

Irrland is een prima park voor kinderen in de basisschool leeftijd en totaal niet duur. Voor €6,50 per persoon ben je binnen. Voor oudere kinderen is het eigenlijk niet meer zo heel erg spannend. Je vindt er allerlei leuke speelattributen. Denk aan glijbanen, springkussens en klimtoestellen. Er zijn mogelijkheden om binnen te spelen, maar ook voldoende mogelijkheden om buiten te spelen. Vooral zomerdag is het heerlijk in Irrland. Er zijn verschillende plekjes waar de kinderen met water kunnen spelen, dus het is fijn afkoelen.

Door heel het park staan barbecues waar je gratis gebruik van kunt maken. Het enige wat je hoeft te doen is je eigen spulletjes meenemen. Vlees, vis, sauzen, salades, borden, bestek enzovoorts. Ik denk ook wel dat ze ervan uitgaan dat gasten hun eigen eten en drinken meenemen. In het park zelf is weinig eten te krijgen. Frietjes, een frikandel en een krakeling, that`s it. Ook zijn er verschillende soorten warme en koude dranken verkrijgbaar, net zoals ijsjes en snoepjes. De prijzen hiervan vallen me 100% mee. Op de website van Irrland kun je de prijzen terugvinden.

Groot park

Irrland is een groot park. Het bestaat uit 3 gedeeltes en heeft een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Voor €3 kun je een bolderkar huren ( wel €10 borg betalen ) en daar kun je de kinderen lekker inzetten om zo door het park te wandelen. Ook kun je hier je koelbox met barbecue-spul inzetten, scheelt weer gesleep. Op verschillende plekken kun je gebruik maken van skelters. Dit is vooral leuk voor de oudere kinderen ( vanaf 9 jaar ) Hiervoor heb je een muntstuk van €1 nodig. Het werkt een beetje zoals bij een winkelwagentje. Muntstuk erin en je kunt de skelter loshaken. Skelter weer terugzetten en je krijgt je muntje weer terug.

https://www.youtube.com/watch?v=9ztlBcZ7ajU

De kinderen hebben zich fantastisch vermaakt. Wij, als ouders zijnde, hebben ons lekker geïnstalleerd op een picknickbankje en hier heeft onze kleine man de boel ook kunnen verkennen. Zeker het tweede gedeelte van de dag, toen we een bankje bij het grasveld hadden gevonden was perfect. Helaas waren we in onze haast thuis de zonnebrandcreme vergeten, maar ook daar heeft Irrland rekening mee gehouden. Ze verkopen tubes van 50 ml met factor 30 voor €3.

Om rekening mee te houden: In Irrland konden we niet pinnen bij de entree, zorg dus voor voldoende cash geld!

Ben jij wel eens in Irrland geweest?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Irrland

  1. Dat ziet er leuk uit! Onlangs hoorde ik een moeder op het schoolplein hierover praten. Lijkt mij superleuk om te doen. Toch maar eens uitproberen en er wellicht een nachtje aan vastplakken.

    1. Ja, voor jou is het natuurlijk een stukje verder rijden. Kun je wellicht combineren met een weekendje of midweekje Limburg. Genoeg leuke dingen te doen hier in de omgeving. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *