Mondo Verde

Deze zomer staan er een aantal leuke dagjes uit op de planning. Eerder kon je al lezen dat zoonlief een vader-zoon dag had in het Louwman museum Den Haag. Iets waar hij intens van genoten heeft. Maar ook als gezin zijnde gaan we er gezellig op uit. Zo besloten we naar Mondo Verde in Landgraaf te gaan, een park geschikt voor de hele familie.

Inhoudsopgave

Is Mondo Verde geschikt voor jong en oud?

Dat het geschikt was voor de hele familie, klopt wel redelijk. Al zou ik hier niet direct naar toe gaan met kinderen die echt in de tienerleeftijd zitten. Het speelgedeelte vond ik in eerste instantie geschikt voor kinderen tot een jaar of 12. Met de komst van de wildwaterbaan hebben ze wel wat leuks voor de oudere jeugd weten neer te zetten.

De tuinen zijn prachtig om te zien, maar urenlang wandelen is natuurlijk niet iets waar kinderen warm voor lopen. Tussendoor heb je een aantal leuke dieren waar ze naar kunnen kijken, dat dan weer wel. Ik denk dat ouders en grootouders dit leuker vinden dan de kinderen zelf. Kinderen daarentegen hebben een eindeloze fantasie en kunnen de wildste verhalen verzinnen. Zo werd dochterlief achterna gezeten door een dinosaurus wat resulteerde in onderstaande fantastische actiefoto.

De route volgen

Op zich hebben ze het slim aangepakt bij Mondo Verde. Er staat een route aangegeven en die kun je volgen. Via de tropen loop je zo de Italiaanse, Japanse en Chinese tuinen in. Dit vonden de kinderen leuk om te zien, vooral omdat werd aangeraden van het pad af te gaan en de overige, kleinere paden te nemen zodat je echt door de tuinen loopt.

Ook het foliesbos vonden ze leuk om te zien. Hier konden ze allerlei beelden zien en sommige van die beelden maakten wel behoorlijk indruk. Daarna waren ze eigenlijk ook wel klaar met wandelen en kwam de vraag wanneer het speelgedeelte nu eigenlijk kwam.

Mondo verde

Spelen!

Nadat we in het restaurant wat gegeten hadden, besloten we verder te lopen. Wat we niet wisten was dat achter het restaurant het speelgedeelte was. Hier hebben de kinderen zich echt de nodige uurtjes weten te vermaken. In de achtbaan, in de botsauto`s en natuurlijk in de nieuwe wildwaterbaan.

Het was een voordeel dat het niet zo heel erg druk was en we, eenmaal uit de wildwaterbaan meteen weer in de rij konden aansluiten waardoor we maar een minuutje of 2 hoefden te wachten op ons volgende ritje.

Mondo Verde: Ja of Nee?

Op zich is Mondo Verde wel een leuk park, al loop je er niet de hele dag rond. Met een uurtje of 5 a 6 heb je het wel grotendeels gezien. Voor kinderen is vooral het speelgedeelte erg leuk. Omdat er picknicktafels en gras rondom het speelgedeelte is, kun je hier lekker op je gemak gaan zitten en een beetje picknicken terwijl de kinderen zich prima vermaken. Bekijk hier de site van Mondo Verde voor meer informatie over het park.

Ben je eenmaal in Mondo Verde geweest, dan is het misschien leuk om eventjes door te rijden richting Snow World. Dit is nog geen 5 minuutjes verderop en hier kun je de langste trap van Nederland vinden. 508 treden omhoog en je hebt een prachtig uitzicht.

Heb jij Mondo Verde wel eens bezocht?  Ik lees graag in de reacties hier beneden wat jij er van vond.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *