4 generaties vrouwen

4 generaties foto

Het komt voor, maar niet zo heel erg vaak: 4 generaties vrouwen. Ik vind het erg bijzonder om mee te mogen maken. Ik heb een dochter, een moeder maar ook nog een oma. Daelyn is 9 en ik vind het mooi dat ze mijn oma nog zo bewust kan en mag meemaken. We gaan geregeld een hapje eten met ons viertjes maar onlangs had ik een hele leuke verrassing.

Inhoudsopgave

4 generaties foto

Ik ben lid van de facebookpagina van Audrey, eigenlijk al heel erg lang. Ze is fotografe en maakt leuke en aparte foto`s. Geregeld doet ze een oproep omdat ze op zoek is naar mensen die voor haar op de foto willen zodat ze haar portfolio kan uitbreiden. Toen ze een oproep deed voor een 4 generaties foto besloot ik dan ook mee te doen. Ik weet het: de kans is klein dat je uitgekozen wordt, maar toch is er een kansje.

4 generaties fotoshoot

En zo kreeg ik dus te horen dat ik gewonnen had. Ik mocht, samen met Daelyn, mam en oma naar haar studio in Reuver komen om daar op de foto te gaan. We spraken af dat we op 13 maart zouden komen, oma`s verjaardag. Oma wist van niks.

4 generaties fotoshoot

Oma een beetje voor de gek houden

Mijn moeder heeft er een handje van om mensen voor de gek te houden. Het weer was op die 13e maart niet echt fantastisch: het regende flink en het waaide ook behoorlijk. Mam ging oma ophalen en zou daarna Daelyn en mij oppikken. Toen ik in de auto stapte zei mijn moeder: “Oma wil liever niet gaan zeilen, maar ik kan het niet meer afzeggen! Ik wist toch ook niet dat het weer zo zou omslaan? Toen ik boekte was het 20 graden buiten. Ik krijg het geld ook niet meer terug.” Ik schakelde meteen en wist dat ze oma niks verteld had. “Misschien hebben ze een paraplu.” was mijn reactie dan ook.

generatie fotoshoot

Daelyn stapte in de auto en plofte naast me op de achterbank. “Jij had je toch ook verheugd op ons zeiltochtje? We hebben het weer niet voor het uitzoeken.” zei ik tegen haar. Ze keek me met grote ogen ontzettend verbaasd aan. Ik maakte knipoogjes naar haar en ik zag een lach op haar gezicht verschijnen. “Ze zullen wel regenjassen hebben.” zei ze. Ondertussen bleef oma stil en staarde voor zich uit.

4 generaties fotoshoot

Gaan we zeilen?

We moesten dus naar Reuver voor de 4 generaties fotoshoot. Oma kent het dorpje en wist dus ook welke richting we uit moesten om richting het water te gaan. We gingen echter een compleet andere richting uit. “Je gaat de verkeerde kant op. Het water is de andere kant op.” zei ze. Mijn moeder besloot het probleem bij mij neer te leggen. “Laura zegt dat we deze kant op moeten. Heb je het wel goed?” Ik had de navigatie op mijn telefoon aanstaan en moest dit toch echt volgen, anders kwamen we nooit bij Audrey aan. “Er zijn geen parkeerplekken bij de opstapplek. We worden er met een busje naar toe gebracht.” zei ik dan ook. Oma`s wantrouwen verdween als sneeuw voor de zon en ze keek weer naar buiten. “Het waait en regent hard.” zei ze. “Ja. Het is maar goed dat u uw oude jas heeft aangetrokken.” zei mam.

moeder dochter fotoshoot

Een paar minuten later stonden we bij Audrey voor de deur. Oma keek verbaasd en we schoten alle drie in de lach. “Daelyn, vertel jij oma wat we hier gaan doen?” Ze knikte. “Oma, we gaan foto`s maken omdat we met 4 generaties zijn.” Oma schoot in de lach. “Ik geloofde het echt, van die zeilboot.” zei ze.

moeder-dochter fotoshoot

Fotograaf Reuver

Audrey is een ontzettend leuke vrouw en we voelden ons allemaal direct op ons gemak bij haar. Ze heeft een ruime studio en maakt verschillende soorten foto`s: cake smash, bruiloften, zwangerschaps shoots, alles komt eigenlijk wel voorbij.

fotoshoot

Tussen het maken van de foto`s door vertelden we Audrey over ons ‘zeiltochtje’ en ze kwam niet meer bij van het lachen. Ineens kwam ze met een idee: “Misschien kan ik oma wel fotoshoppen in een boot. Gewoon voor de fun.” Ik schoot in de lach. “Dat zou echt hartstikke grappig zijn!” Na ruim een uur stonden we weer buiten. “Je hoort van me als de foto`s klaar zijn.” zei ze.

Diezelfde avond kreeg ik nog een berichtje van Audrey. “Niet perfect maar gewoon voor de fun: hier is oma in haar bootje.” Kijk, dat is nog eens een leuk verjaardagscadeautje.

generatie fotoshoot

Fotoshoot Limburg

Via de website van Audrey kun je contact met haar opnemen, mocht je interesse hebben in een generatie shoot.

Ik vind de 4 generaties foto van onze hoofden echt ontzettend mooi geworden en ook de andere foto`s zijn een mooie herinnering aan oma`s 79e verjaardag. Bijzonder, die 4 generaties.

Komen 4 generaties in jouw familie voor?


Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

5 thoughts on “4 generaties vrouwen

  1. hoi laura ik had het geluk dat ik vijf generaties nog mocht meemaken,vijf geslachten net niet omdat ramon en allain een jongen was. we hebben toen zelfs de krant gehaald een mooie dierbare foto met de tekst erboven en toen ging het mis.nu heb ik nog steeds vier generaties .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *