Als je ‘niks’ krijgt voor je verjaardag

Bijzonder cadeau

Twee maanden geleden werd ik 40, je hebt de foto`s vast op Instagram voorbij zien komen. Nee, het doet geen pijn en ik vind het niet vervelend. 😉 Familie en vrienden om me heen vroegen me wat ik graag wilde hebben voor mijn verjaardag. Mijn antwoord: “niks, ik vind het al hartstikke leuk als je een stukje vlaai komt eten.” Toch durven mensen niet echt met lege handen te komen en zo kreeg ik toch een aantal leuke cadeautjes. De enigen die geluisterd hadden naar mijn wens waren mijn broertje en zijn vrouw. Want van hen kreeg ik ‘niks’. En ‘niks’ bleek 1 van de meest originele en leuke cadeautjes te zijn die ik ooit gehad heb.

Inhoudsopgave

Want wat is ‘niks’?

Als je een drukke 40+ moeder bent met 3 kinderen kan ‘niks’ heel veel waard zijn. De ‘niks’ die ik kreeg was namelijk 2 dagen ‘niks’ doen bij hun thuis. Nu moet je weten dat ze prachtig wonen in Zuid-Limburg, dus het is echt geen straf om daar te gaan zitten niksen. Daarnaast is mijn schoonzus ook nog eens eigenaresse van een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder andere shiatsu, verschillende soorten massages en andere behandelingen, waaronder huidverjonging. En ook dat waren mijn cadeautjes: ik kreeg een fantastische massage en een huidverjongingsbehandeling.

Fantastisch uitzicht vanuit mijn slaapkamer

Niks is ook echt niks

Het is lastig om niks te doen, zeker als ik zie hoe druk mijn broertje en zijn vrouw het hebben met 3 jonge kinderen. En zo nam ik mijn 14 maanden oude neefje geregeld over, ondanks het vele geroep “Nee, nee, je mag echt niks doen!” Knuffelen met mijn neefje is zoveel leuker dan ‘niks’ doen en het valt voor mij evengoed onder ontspanning dus daar kan ik prima van genieten. Ook het eten werd geregeld: ze maakten een lekkere lunch met vers geperste jus d`orange en we gingen heerlijk uit eten bij de Griek. En ze regelden nog dat ik een yogales kon meedoen, een paar deuren verderop.

Het meest originele cadeau

Mijn broertje is dus echt wel van de originele cadeautjes. Toen ik jong was heeft hij het dikste boek ter wereld voor me gemaakt omdat ik zo`n boekenwurm was. Nu komt hij aan met ‘niks’. Fantastisch gewoon. Toen mijn schoonzus jarig was besloot ik dus om haar een cadeau terug te geven. “Tijd”. Want als moeder van 3 weet ik als geen ander hoe weinig tijd je hebt als je jonge kinderen hebt. Deze tijd mag ze inzetten zoals ze zelf wil: wil ze dat ik kom koken, poetsen of bijvoorbeeld oppassen op de kinderen als ze gaat uit eten met mijn broertje? Het kan allemaal. Haar keuze. 😉

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Als je ‘niks’ krijgt voor je verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *