Het dikste boek van de wereld

Ik ben altijd een echte boekenwurm geweest. Al van kinds af aan zat ik met mijn neus in de boeken. Ze waren niet aan te slepen. Ik kon eindeloos verdwalen in de mooiste verhalen. En zat ik in een verhaal, dan moest dat boek ook zo snel mogelijk uit. Dat heb ik trouwens nog steeds. Als ik echt in een verhaal zit, wandel ik met het boek door huis tot ik het uit heb. Mijn grootste wens was altijd het dikste boek van de wereld te hebben. Ik kreeg het van mijn broer, maar blij was ik er niet mee.

Inhoudsopgave

Niet met en niet zonder elkaar

Mijn broer en ik schelen niet veel in leeftijd. Ongeveer anderhalf jaar maar. We zijn dus echt met elkaar opgegroeid. Het ene moment waren we elkaars beste vrienden, het volgende moment konden we elkaar wel ombrengen. Niet letterlijk natuurlijk, maar dat gevoel hadden we wel. Zeker in onze jeugd en vroege tienertijd konden we niet met maar ook niet zonder elkaar. Nu hebben we trouwens een hele goede band. Het is dus toch nog allemaal goed gekomen.

Pure liefde

Ik weet nog dat we een heleboel boekjes hadden van de Disney Club. Daar waren we lid van en eens in de zoveel tijd kreeg je dan zo`n boekje opgestuurd. Ik vond het heerlijk om die boekjes te lezen. Ze waren niet al te dik en ik had ze dus zo uit, maar je had dan toch het gevoel eventjes in een andere wereld te zijn geweest.

Ik kan me niet meer herinneren of we ruzie hadden gehad, mijn broer en ik, of dat hij gewoon een idee had. Hij wilde mij in elk geval verrassen met het dikste boek van de wereld aangezien ik zo gek was op lezen. Pure liefde voor zijn grote zus, begrijp ik nu. Maar toen kon ik dus alleen maar heel kwaad en verdrietig zijn omdat hij iets kapot had gemaakt waar ik zo zuinig op was geweest.

Wat was er gebeurd?

Wat hij gedaan had? Hij had stiekem al die mooie en bijzondere Disney Club boekjes verzameld op zijn kamer. Daarna heeft hij zijn stinkende best gedaan om ze allemaal aan elkaar vast te lijmen. Ja. Je leest het goed. Hij heeft ze aan elkaar vast gelijmd. En zo kreeg ik dus een stapel van ruim 20 aan elkaar vastgelijmde Disney Club boekjes met een grote glimlach overhandigd. Het dikste boek van de hele wereld. Speciaal voor mij.

P.s: Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden naar de top 10 van de langste boeken ooit geschreven, klik dan even hier. 😉

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *