Orbeez

De kinderen kijken geregeld filmpjes op YouTube. Vooral Daelyn is gek op knutselen en op video`s van Prankster, StukTV en Enzo Knol. Een hele tijd geleden zagen we bij Prankster een video over Orbeez voorbij komen. Geen idee wat het waren, maar die kleine bolletjes zagen er zo leuk uit. En de jongens van Prankster vulden er een bad mee, dus dat was wel weer lachen. Maar goed. Daelyn wilde graag eens een Orbeez stressbal maken. En zo geschiedeā€¦

Inhoudsopgave

Wat zijn Orbeez?

Orbeez zijn hele kleine ( harde ) plastic balletjes, kleiner dan een speldenkopje. Leg je ze in het water, dan kunnen ze tot 14 keer zo groot worden. Ze worden dan ook zachter. Ze voelen, volgens Daelyn, heel erg lekker aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook wel prettig vind aanvoelen om er met mijn handen door heen te roeren. Vroeger had ik soortgelijke bolletjes ter decoratie in de bloemenvaas liggen. Kijk wel uit met kleine kinderen. Deze bolletjes zijn niet giftig, maar hebben uiteindelijk wel het formaat van een kleine knikker. Je kunt je er dus makkelijk in verslikken.

Orbeez

Orbeez bestellen

Deze gekleurde balletjes zijn in verschillende kleuren en formaten verkrijgbaar. Hier vind je meer informatie.

Hoe lang moeten Orbeez in het water liggen?

Ze moeten een paar uurtjes in het water liggen en ze kunnen dan tot ongeveer 14 keer zo groot worden als hun oorspronkelijke grootte. Als de bolletjes eenmaal uit het water zijn, zullen ze vanzelf weer kleiner worden. Dit gebeurt niet in hele korte tijd. De bolletjes van dochterlief hebben we inmiddels al een week of 3 in een afgesloten bakje op haar kamer liggen. Ze zijn wel iets kleiner geworden.

Wil je ze toch weer groter hebben? Leg ze dan simpelweg even terug in het water voor een aantal uur. Als ze stinken dan gooi je ze uiteraard weg.

Wat kun je met Orbeez doen?

Met deze gekleurde balletjes kun je vele verschillende dingen doen. Hier vinden ze het vooral fijn om er met hun handen in te woelen, maar je kunt er ook met je voeten in. Ik zag zelfs onlangs bij een speelgoedwinkel een Orbeez voetenbad te koop.

Wat ook erg populair is, is een Orbeez gun. Hiermee kun je de balletjes wegschieten. Op YouTube komen verschillende video`s voorbij van Orbeez in zelfgemaakt slijm.

Orbeez stressbal

Wij maakten heel eenvoudig een stressbal met Orbeez. In het filmpje kun je zien hoe ze dit gemaakt heeft. Dochterlief vond het erg leuk om mee te spelen, maar super stevig is het niet. Na een uurtje kwam ze naar beneden om te vertellen dat de ballon kapot gegaan was en dat betekende dat we balletjes konden gaan rapen…

Orbeez zijn kleine balletjes, niet geschikt voor kleine kinderen ivm verslikkingsgevaar. Houdt hier rekening mee!

Nog meer knutselen

Uitgespeeld met de Orbeez? Hier vind je nog enkele leuke dingen om te doen met de kinderen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *