DIY Winegums

Een tijdje geleden kwamen de kinderen met de volgende vraag: Mogen wij zelf winegums maken? Daar zeg ik geen nee tegen. Samen vertrokken ze naar de keuken om een kleine 20 minuten vredig samen bezig te zijn. Alles werd zorgvuldig afgewogen en gemeten. In deze DIY: winegums maken. Hoe doe je dat?

Met kinderen in de keuken

In de keuken werden alle spulletjes klaargezet en goed besproken wat ze precies gingen doen. Zelf winegums maken is een serieuze aangelegenheid dus de taken werden verdeeld. En laat de pret maar beginnen. Eenmaal alles voorbereid werd er aan mij gevraagd om stand-by te staan voor het geval ze hulp nodig hadden als de pan het vuur op ging. Na een paar minuten voorbereiding konden ze aan de slag. Wat ze nodig hadden en hoe je die winegums nu precies maakt vertel ik je hieronder.

Zelf winegums maken

  • 100 gram suiker
  • 6 gelatine blaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels limonadesiroop
  • siliconen ijsklontjes vorm

De gelatineblaadjes moeten 15 minuten in lauw water zacht worden. Vervolgens gaat de limonadesiroop in een pannetje met de citroensap en de suiker. De gelatineblaadjes moeten even uitgeknepen worden en kunnen vervolgens bij het mengsel worden toegevoegd. Verwarm het geheel 3 tot 5 minuutjes, tot het een vloeibaar papje wordt. Haal het pannetje van het vuur en verdeel het over de vormpjes.

Let er wel op dat een siliconen flexibele vorm hebt. De winegums komen er anders erg lastig uit. Eenmaal gevuld mogen ze 3 tot 4 uur de koelkast in. In totaal hebben we met deze hoeveelheid ingrediënten 15 winegums kunnen maken. Uiteraard is het wel een beetje afhankelijk van de grootte van de mal die je gebruikt.

Resultaat

De winegums zijn eigenlijk best heel erg lekker. Je kunt zelf met verschillende siropen experimenteren om te kijken hoe ze smaken. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos. Natuurlijk is het geen verantwoord snoepje. Er gaat behoorlijk wat zoetigheid in. Voor een enkele keer is het echter wel erg leuk om te doen. Aangezien ze zelf de winegums hebben gemaakt zijn ze er ook behoorlijk zuinig op. Voor een vrije middag is het wel een leuke DIY om samen te gaan maken.

Heb jij al een keer winegums gemaakt? En met welke smaak zou jij graag aan de slag gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.