Lego chocolade

Ik vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn. De ene keer ben ik druk met mijn diamond painting, het volgende moment sta ik weer in de keuken om een vogeltaart in elkaar te flansen. Ook kleine knutselprojecten vind ik leuk. Zo wilde ik al een tijdje Lego chocolade of snoepjes maken.

Lego siliconen mallen

De zoektocht begon naar Lego mallen. Waar haal je die vandaan? Siliconen vind ik altijd nog het meest eenvoudig en meest prettig werken. Gelukkig voor mij is daar AliExpress. Een wereld gaat voor je open als je kijkt wat ze daar aan verschillende soorten siliconen mallen hebben. Het enige nadeel is natuurlijk de wachttijd. Met een beetje pech wacht je een maand of 3 voor dat je zo`n mal in huis hebt. Even rekening mee houden als je een mal besteld hebt voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Deze mal van legopoppetjes had ik vrij snel binnen. Ik heb maar een week of 4 hoeven wachten. Ik bestelde op hetzelfde moment nog een siliconen mal maar die is nog niet binnen. Even geduld nog dus. Overigens zijn de prijzen bij AliExpress ook te verwaarlozen. Voor slechts €1,07 had ik dit malletje in huis.

Lego chocolade

Ik besloot dus chocolade Lego poppetjes te maken. Dat wilde ik eigenlijk doen met smeltchocolade maar toen bedacht ik me dat we nog behoorlijk wat paaseitjes over hadden. Deze kon ik daar ook best voor gebruiken. Ik smolt de paaseitjes au bain marie en vulde de malletjes. De chocolade wordt niet zo vloeibaar als smeltchocolade maar vooruit. Dit ging ook prima.

De mal heb ik 2 uurtjes in de koelkast gezet. Hij had iets langer gemogen om wat beter uit te harden. Van binnen waren de chocolaatjes nog wat zacht. Maar goed: ze vielen in de smaak en zagen er natuurlijk hartstikke leuk uit! Project geslaagd!

Bestel jij wel eens via AliExpress?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.