Lego chocolade

Ik vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn. De ene keer ben ik druk met mijn diamond painting, het volgende moment sta ik weer in de keuken om een vogeltaart in elkaar te flansen. Ook kleine knutselprojecten vind ik leuk. Zo wilde ik al een tijdje Lego chocolade of snoepjes maken.

Lego siliconen mallen

De zoektocht naar een Lego siliconen mal kon beginnen en dat ging sneller dan gedacht. Ik vond deze mallen vooral leuk voor de kinderen. Met een zoon in huis die gek is op lego zou ik deze mal vast en zeker vaker gaan gebruiken. Zo kun je ze natuurlijk ook vullen met fondant. Of we konden een keertje lego winegums maken. Toen ik deze mal binnen kreeg, was onze oudste dan ook direct enthousiast.

Lees ook: Heerlijke Callebaut chocolade recepten

Lego chocolade van paaseitjes

Lego chocolade

Ik besloot dus chocolade Lego poppetjes te maken. Dat wilde ik eigenlijk doen met smeltchocolade maar toen bedacht ik me dat we nog behoorlijk wat paaseitjes over hadden. Deze kon ik daar ook best voor gebruiken. Ik smolt de paaseitjes au bain marie en vulde de malletjes. De chocolade wordt niet zo vloeibaar als smeltchocolade maar vooruit. Dit ging ook prima.

De mal heb ik 2 uurtjes in de koelkast gezet. Hij had iets langer gemogen om wat beter uit te harden. Van binnen waren de chocolaatjes nog wat zacht. Maar goed: ze vielen in de smaak en zagen er natuurlijk hartstikke leuk uit! Project geslaagd!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *