Diamond Painting

Het afgelopen jaar heb ik een tikkeltje onder een steen geleefd. Mijn kleine babyboy was even belangrijker voor me, maar de laatste weken ben ik weer langzaam terug aan het keren op deze aardbol. En wat voor een aardbol! Ik lijk wel allemaal nieuwe dingen te horen en te ontdekken. Zo zag ik op Instagram leuke schilderijtjes/tekeningen voorbij komen, geen idee wat het was. Het bleek om diamond painting te gaan. Borduren vind ik ook leuk, dus dit waarschijnlijk ook wel.

Inhoud: canvasdoek, steentjes, bakje, pincet, pennetje en wax.

Wat is diamond painting?

Je koopt de paintings per set. In de set vind je een canvasdoek. Deze is voorbedrukt met allemaal kleine tekentjes. En met klein bedoel ik dus ook echt klein! Op de foto`s zag het er allemaal groter uit, maar toen ik het eenmaal in huis had, schrok ik toch wel een tikkeltje.

Die tekentjes corresponderen met een kleur. Die kleuren kun je terugvinden aan de zijkant van je canvas. In het pakket zitten ook zakjes met steentjes. Heel veel steentjes! In elk zakje zitten er zo`n 200. ( Je hebt ook grotere zakjes met 1000 stuks ) Op de zakjes staan kleurnummers. Het is dus de bedoeling dat je die steentjes op het canvas gaat plakken. Er zit een plaklaag op je canvasdoek, dus dat plakken is zo lastig nog niet.

Verder krijg je gripzakjes, een bakje, pincet, pennetje en soort wax bij je painting. Met het pennetje kun je wat wax plakken zodat de steentjes makkelijker op te pakken zijn. Tenzij je liever werkt met een pincet. Ik heb beide geprobeerd en vond het pincet 3 keer niks. In het bakje doe je de steentjes en zo kun je de steentjes eenvoudig oppakken en eventueel weer terug stoppen in het zakje als je ze niet meer nodig hebt.

Monnikenwerk

Het is me een werkje, al die steentjes 1 voor 1 op dat canvas plakken. Na anderhalf uur begon het me wel wat te draaien voor mijn ogen en was ik er een beetje klaar mee. Maakt ook niet uit, het is geen wedstrijd, het is voor de fun. Leuk vind ik het tot nu toe wel. Het resultaat is echt heel erg mooi. In het licht schitteren die steentjes helemaal, net kleine diamantjes. Vandaar dus ook de naam diamond painting.

Steentjes over?

Als je steentjes over hebt, dan kun je ze bewaren. De kleurnummers van deze paintings komen overeen met de DMC kleurnummers van het borduurgaren. Wel even opletten want er zijn 2 verschillende lijsten DMC kleurnummers. Wil je alle kleurnummers eens zien? Google dan op ‘dmc kleurenkaart diamond painting’ Er zijn ruim 400 verschillende kleuren.

De steentjes kun je op verschillende manieren bewaren. Je kunt ze bewaren in de gripzakjes, in pillendoosjes ( ik kocht er 1 bij de Big Bazar voor €0,99 ) of je besteld speciale bakjes hiervoor. Net wat jij prettig vind werken. De kleurnummers kun je dan eenvoudig op de bakjes plakken.

Waar koop je de diamond paintings?

Tja, mijn enthousiaste, impulsieve ikke besloot een painting te kopen bij Bol.com. Hier werden paintings door hobbywinkels aangeboden. De painting die ik kocht was rond de €30 en had ik binnen 3 dagen in huis. Aantal steentjes klopte, pakket was compleet en er stond een rare chinese taal op de doos.

Op Facebook besloot ik me aan te sluiten bij groepen over diamond painting en ik zag de mooiste schilderijen voorbij komen. Ik vroeg waar mensen deze kochten en ik kreeg van vrijwel iedereen het antwoord ‘AliExpress’. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig en besloot op die site te kijken. ( Wel van gehoord, nooit iets besteld ) En daar zag ik dus mijn schilderij voorbijkomen. Voor omgerekend nog geen €8,50. Ik voelde me dus wel een tikkeltje genept door die Nederlandse hobbywinkel, dat begrijp je vast en zeker wel.

Zoonlief raakte ook enthousiast en wilde ook graag een eigen painting hebben. Dit keer bestelden we hem gewoon via AliExpress op een woensdagavond. Er werd me verteld dat het tot 12 weken kon duren voor je hem in huis had, dus ik was erg benieuwd. Precies 10 dagen later ging de deurbel en stond de postbode voor de deur met een pakje. Daar was de painting al. Voor dochterlief hebben we er ook eentje besteld, op 5 augustus. Deze hebben we nog steeds niet in huis, dus ik ben benieuwd hoe lang dat nog duurt.

Diamond Painting ja of nee?

Volmondig ja! Ik heb er veel plezier in. Ik werk er niet elke dag aan, maar zo nu en dan een uurtje of 2 vind ik wel leuk. Op zich schiet het ook best wel op. In zo`n anderhalf uur leg ik toch wel rond de 1000 steentjes, dus dat is goed te doen. Inmiddels ben ik bijna halverwege. Ik zie er eigenlijk nog niet echt goed mijn plaatje in dus dat is wel een tikkeltje een teleurstelling, maar wie weet als hij helemaal af is.

Edit: augustus 2018 is mijn painting af. Persoonlijk vind ik wel dat de steentjes redelijk makkelijk los gaan. Ik had verwacht dat ze beter zouden blijven plakken. Voorzichtigheid is dus geboden als je painting af is.

Kleine diamond paintings kun je nu ook bij de Action krijgen. Deze kosten ( even uit mijn blote hoofd ) €1,59.

Kende jij de diamond paintings al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Diamond Painting

  1. Ik heb ze wel eens voorbij zien komen op aliExpress (hier een alieverslaafde), maar ik wist niet wat het was. Ziet er leuk uit, misschien ook wel wat voor mij. maar wat een neppers zeg, van die hobbywinkel. Ik zie het vaker hoor, spullen van Alie met dezelfde foto’s voor het 5-voudige hier in Nederland aangeboden

Comments are closed.