Borduren

Ik heb als hobby borduren. Nu moet ik wel heel eerlijk zijn en bekennen dat ik er het laatste half jaar weinig aan gedaan heb. Als ik zin heb dan pak ik mijn werkje en als ik er geen zin meer in heb dan blijft het lekker liggen. Een aantal jaar geleden was ik behoorlijk fanatiek en zat ik elke avond met een werkje op mijn schoot. Borduren is niet saai, je kunt de leukste patronen krijgen in de meest uiteenlopende thema`s.

Inhoudsopgave

Borduren patronen

Online kun je op zoek gaan naar de vele gratis borduurpatronen. Je kunt gewoon via Google of Pinterest zoeken op gratis borduurpatroon. Er komt altijd wel iets naar boven. Ben je op zoek naar een bepaald thema. zet dit er dan bij. (Denk aan: Disney, kerst, sinterklaas, Pasen, enz) Tip: Ook als je zoekt op strijkkralen patronen komen er leuke patronen naar boven die je prima kunt gebruiken voor je borduurwerkjes.

Ook de modernere en populaire patronen zijn vaak voor een appel en een ei te krijgen. Ik koop vrijwel geen pakketten, ik koop meestal los DMC garen, losse stof en zoek of koop losse kruissteek patronen.

Meer informatie over DMC borduurgaren vind je hier.
Meer informatie over losse stof vind je hier.
Meer informatie over losse kruissteekpatronen vind je hier.

Borduren

Ik koop eigenlijk altijd DMC-garen. Dat vind ik het fijnste werken en bij de meeste patronen gaan ze uit van DMC garen. Voor de kinderen heb ik deze Disney ABC werken gemaakt. Ze hangen al jaren aan de muur en het garen verkleurt niet.

borduren

Oubollig imago

Toen ik net begon met borduren zat ik veel in ( destijds ) Hyves-groepjes waar patronen werden uitgewisseld. Ik ben gek op Disney en heb op die manier ook mooie patronen kunnen bemachtigen zoals je op de foto`s kunt zien. De kinderen vinden het gelukkig ook erg leuk en mensen om me heen komen op deze manier ook een beetje van dat oubollige beeld van borduren af.

Borduren pakket

Waar ik echt fan van ben zijn de borduurpakketten van Dimensions. Ze zijn zo mooi, zo gedetailleerd en vaak sprookjesachtig. Ze zijn wel behoorlijk aan de maat dus je bent wel een flinke tijd bezig met het maken van een dergelijk borduurwerk. Maar dan heb je ook echt iets moois aan je muur hangen. (Meer informatie over de Dimensions borduurpakketten vind je hier)

Naast Dimensions zijn er nog vele andere pakketten verkrijgbaar natuurlijk. Van geboortepakketten (waarbij je de geboortedatum en naam van het kindje kunt noteren) tot pakketten waarbij je bloemen borduurt.

Ben je even helemaal klaar met borduren? Dan kun je altijd nog een mooie Diamond Painting gaan doen. Ook kleuren voor volwassenen is tegenwoordig erg populair.

Wat vind jij leuk om te maken?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *