Borduren

Ik heb als hobby borduren. Nu moet ik wel heel eerlijk zijn en bekennen dat ik er het laatste half jaar weinig aan gedaan heb. Als ik zin heb dan pak ik mijn werkje en als ik er geen zin meer in heb dan blijft het lekker liggen. Een aantal jaar geleden was ik behoorlijk fanatiek en zat ik dagelijks elke avond met een werkje op mijn schoot. Borduren is niet saai, je kunt de leukste patronen krijgen.

borduren2

Online kun je op zoek gaan naar de vele gratis borduurpatronen ( kijk bijvoorbeeld eens op mijn Pinterestbord ), maar ook de modernere en populaire patronen zijn vaak voor een appel en een ei te krijgen. Ik koop vrijwel geen pakketten, ik koop los garen, losse stof en zoek of koop losse kruissteek patronen.

Via marktplaats koop ik DMC-garen voor ongeveer 40 cent per stuk, dat vind ik het fijnste werken en van de meeste patronen gaan ze uit van DMC garen. Het stof heb ik ook via marktplaats gekocht. Iemand stopte met haar hobby en op deze manier kon ik heel goedkoop haar stof overnemen. Daar borduur ik dus al jaren mee.

borduren

In het begin zat ik veel in ( destijds ) Hyves-groepjes waar patronen werden uitgewisseld. Ik ben gek op Disney en heb op die manier ook mooie patronen kunnen bemachtigen zoals je op de foto`s kunt zien. De kinderen vinden het gelukkig ook erg leuk en mensen om me heen komen op deze manier ook een beetje van dat oubollige beeld van borduren af.

Waar ik echt fan van ben zijn de borduurpatronen van Dimensions. Ze zijn zo mooi, zo gedetailleerd en vaak sprookjesachtig. Daar wil ik er graag ooit nog eentje van maken, maar deze werken zijn vaak ook erg groot. Eerst mijn dingetjes afmaken waar ik nu mee bezig ben dus. 😉

Wist jij dat je met borduren ook moderne patronen kon maken?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.