3 heerlijke Callebaut chocolade recepten maken

Callebaut chocolade recepten

Onlangs liet ik in 1 van mijn video`s zien dat ik een grote doos had gekregen met allerlei lekkere producten erin van 1 van mijn kijkers op YouTube. In deze doos zaten 2 grote zakken Callebaut chocolade, een zak witte en een zak melkchocolade. Het leek me leuk om er een aparte video van op te nemen want ik kreeg vele leuke tips wat ik met deze chocolade kon maken. In dit artikel deel ik 3 Callebaut chocolade recepten die ik uitprobeerde.

Inhoudsopgave

Brownies en blondies

Brownies waren bij mij al langer bekend, blondies daarentegen kende ik nog niet. In principe is dit hetzelfde als brownies alleen van witte chocolade. Ik vond dit recept voor blondies met frambozen en besloot het te maken. Dezelfde middag maakt ik dit recept met de melkchocolade en liet ik de frambozen weg. Warm uit de oven waren ze heerlijk smeuïg, nadat ze afgekoeld waren bleken ze wat harder te worden. Geen hele grote ramp want de smaak bleef fantastisch!

Chocolademousse maken met Callebaut chocolade

Een tip die ik kreeg van verschillende mensen was om chocolademousse te maken met de Callebaut chocolade. Ik kwam dit recept tegen met Griekse yoghurt. Het is echt een easy peasy recept en je hebt de mousse binnen 10 minuten klaar en in de koelkast staan. Ideaal om even tussendoor te maken. De smaak is echt fantastisch, wat me een beetje verbaasde. Je proeft niks meer van de yoghurt. Echt een aanradertje!

Gekleurde callebaut chocolademelk maken

Wit voedsel vraagt om kleurstoffen, zo maakte ik eerder al een regenboogtaart. Niet het meest gezonde, maar het geeft een fantastisch effect. Ik had nog wat rode en gele kleurstof liggen en maakte, heel eenvoudig, een gekleurde chocolademelk.

  • Maak een beker melk warm in een pannetje
  • Doe hier 50 gram witte chocolade in
  • Meng hier een aantal druppels kleurstof naar keuze in
  • Giet in een glazen beker
  • Top af met een toef slagroom
  • Versier met sprinkles

Uiteraard kun je kiezen voor de kleur die je leuk vindt. Ga je voor roze dan is het weer leuk voor de meiden. Maar je kunt ook groene chocolademelk maken, dit zou weer fantastisch zijn voor een dino kinderfeestje.

Callebaut chocolade kopen

Callebaut chocolade druppels zijn echt ideaal om te smelten. Bovendien smaakt deze chocolade heerlijk en is hier tussendoor ook flink wat afgesnoept. 😉 Je hebt ze in verschillende smaken: wit, melk, puur, ruby en gold. Ook zijn er verschillende formaten verpakking verkrijgbaar. Van 400 gram tot 10 kilo verpakkingen. Meer informatie en huidige verkoopprijzen vind je hier.

Waar kun je Callebaut Chocolade nog meer voor gebruiken?

Deze chocolade kun je echt heel goed smelten en hij smaakt echt heerlijk! Je kunt hem bijvoorbeeld prima gebruiken om mallen mee te vullen. Zo maakte ik eerder al Lego poppetjes van chocolade. En je kunt er ook prima deze chocolade kommetjes van maken die je weer kunt vullen met fruit.

Verder kun je deze chocolade goed gebruiken voor een chocoladefondue. Hartstikke leuk met de feestdagen of voor een kinderfeestje!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *