DIY Chocoladekommetjes

Toetjes zijn het feestje van het avondeten. Helaas is het iedere keer hetzelfde wat ik meeneem uit de winkel. Maar veel verder dan ijs, pudding of yoghurt kom je dan ook niet echt. Een paar maanden geleden zag ik in een kookprogramma chocolade kommetjes. Wie wil er nu geen kommetje van chocolade op tafel hebben staan. Lekker gevuld met ijs of fruit. Het ziet er niet alleen leuk en creatief uit maar smaakt ook heerlijk. Weer eens wat anders dan anders. Chocolade kommetjes maken is heel eenvoudig.

Hoe maak je een chocolade kommetje?

Voor het maken van de kommetjes heb je niet meer nodig dan chocolade en ballonnen en wat bakpapier. Of je waterballonnen of gewone ballonnen gebruikt maakt eigenlijk niet uit.

Je begint met het au bain-marie smelten van de chocolade. Zodra de chocolade gesmolten is begin je met het opblazen van de ballonnen in de gewenste maat. Op het bakpapier giet je een halve eetlepel gesmolten chocolade. Dit wordt dan de voet van het kommetje. De ballon dompel je in de chocolade en zet je op het voetje (bakpapier). Zodra je alle ballonnen hebt gehad moet je het goed laten afkoelen en hard worden. Voor het beste resultaat zet je het even in de koelkast.

Eenmaal goed gedroogd en gehard hoef je alleen nog de ballon van de chocolade te scheiden. Dit doe je heel eenvoudig door een gaatje in de ballon te prikken en leeg te laten lopen. Et voila, je kommetje is klaar.

Tips voor chocolade kommetjes

Bij mij was een kommetje mislukt. Volgende keer maak ik er een of 2 extra. De kommetjes kun je naar hartenlust vullen. Zelf had ik gekozen voor verschillende soorten vers fruit. De grap was nog wel dat de kinderen helemaal uit hun dak gingen bij het zien van het toetje. Had het fruit in een porseleinen kommetje gezeten dan hadden ze waarschijnlijk even gefronst. Echter in een chocolade kom vonden ze het wel heel erg bijzonder.

Tip: Heb je nog chocolade over van Pasen, Sinterklaas of kerst? Dan zou je dit kunnen gebruiken voor de kommetjes!

Heb jij wel eens iets dergelijks gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *