Een tijdje terug zag ik ergens een plaatje voorbij komen van een regenboogtaart. Als je de cake opensnijdt dan zie je allerlei verschillende kleuren. Hartstikke leuk en feestelijk natuurlijk, maar hoe maak je die dan? Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Een regenboogtaart maken is eigenlijk zo moeilijk nog niet.
De eerste taart die ik maakte was niet zo mooi, de kleuren kwamen minder fel uit dan ik verwacht had. Dat ligt natuurlijk aan het feit dat cake van zichzelf al een beetje gelig van kleur is. Daar moest dus een andere oplossing voor verzonnen worden en dus vroeg ik me af of het met een witte cake beter zou gaan. Ja dus!
Inhoudsopgave
Hoe maak je regenboogtaart?
Wat je eerst doet is een beslag maken voor witte cake. Daar heb je de volgende ingrediënten voor nodig:
- 275 gram roomboter
- 400 gram kristalsuiker
- 400 gram witte bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 200 ml melk
- 8 eiwitten
Doordat je geen eigeel gebruikt, maar alleen de eiwitten krijg je dus geen gelige kleur.
Bereiding
Je klopt eerst de eiwitten stijf, daarna mix je de overige ingrediënten in een aparte kom tot een mooi glad beslag. De eiwitten spatel je er doorheen en je beslag is klaar.
Vervolgens ga je de kleuren maken. Je verdeelt het beslag over een aantal kommetjes, net zoveel als je kleuren hebt/wil maken. Ik had 6 kleuren dus 6 kommetjes. In elk kommetje giet je een aantal druppels kleurstof, totdat je de kleur hebt bereikt die jij mooi vindt.
Ik had paars, blauw, groen, geel, oranje en rood. Meer informatie over kleurstoffen vind je hier.
Vervolgens moet je het beslag gaan bakken. Je doet dit per kleur. Elke laag ging bij mij ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de dikte van je cake. Met een satéprikker kun je controleren of je cake gaar is. Voordat je alle 6 de lagen klaar hebt, ben je ruim 2 uur verder. Het is dus geen cake die je eventjes tussendoor bakt, je bent er echt wel een middag mee kwijt.
Taart vullen en stapelen
Ik besloot de taart te vullen. Je kunt elke vulling gebruiken die je lekker vindt. Wij houden erg van de combinatie chocolade en aardbei dus ik kocht een pot chocolademousse en een blikje aardbeien vlaaivulling in de supermarkt. Wil je hier ook liever zelf mee aan de slag gaan: chocolademousse maken is niet zo heel erg moeilijk.
Je kunt daarna de taart decoreren zoals jij dat wil. Ik vond het leuk om hem met kitkat en smarties te decoreren. In de video kun je zien hoe we dit gedaan hebben.
Dit is wel een flinke stuitertaart! De hoeveelheid suiker en kleurstoffen maakt flink wat los bij de kinderen. Dat je het even weet. 😉 Mocht je toch nog kleurstoffen over hebben, dan is het ook leuk om eens met de kinderen gekleurde rijst te maken.