Bath jelly`s maken

Op internet kom je de leukste en meest eenvoudige DIY`s tegen. Op mijn site Wereld Van Kinderen kon je al lezen dat ik zelf klei en lipgloss maakte met de kinderen. Vrij eenvoudige en snelle knutsels. Ook afgelopen week heb ik een snelle DIY gemaakt, eentje die al een tijdje op mijn lijstje stond. Ik besloot namelijk bath jelly`s te maken.

Wat zijn bath jelly`s?

Bath jelly`s zijn een gelachtige douchegel. Je kunt er voor kiezen om een grote bath jelly te maken, deze doe je dan in een plastic bakje, maar ik vond het juist leuk om allemaal kleintjes te maken. De bath jelly`s gebruik je dus in de douche of in bad. Je smeert je lichaam er mee in en dit heeft dus hetzelfde effect als een douchegel. Alleen zijn de vormpjes iets leuker. 🙂

Hoe maak je het?

Je hebt er maar vrij weinig voor nodig, namelijk:

  • gelatine
  • water
  • je favoriete ( liefst heldere ) douchegel
  • maatbeker
  • garde
  • vormpjes/mallen

De gelatine moet je zacht laten worden in een kommetje koud water. Vervolgens meng je deze in warm water. Ik heb 3 blaadjes gelatine gebruikt voor 150 ml warm water. De gelatine lost vrij snel op. Vervolgens doe je er zo`n 100 ml van je favoriete douchegel bij. Dit klop je allemaal goed door elkaar. Gebruik je een doorzichtige douchegel, dan krijgt je bath jelly ook een heldere kleur. Ik heb rose douchegel gebruikt en daarom werden de jelly`s ook lichtrose van kleur.

bath-jelly1

Omdat het bijna Valentijnsdag was leek het me leuk om de bath jelly`s in de vorm van hartjes en kusjes te maken. Ik had geen idee of je de afdruk van het kusje wel goed zou zien, maar dit bleek perfect gelukt. Je zult zien dat er wat schuim op de bath jelly`s zit. Dit kun je er af scheppen met een lepeltje of je sprayt er wat alcohol op, dan verdwijnt het ook.

Om de bath jelly`s goed uit de vormpjes te krijgen heb ik ze even in de vriezer gezet. ( half uurtje ) Je drukt ze er dan zo uit. In onderstaand filmpje kun je zien hoe ik de bath jelly`s gemaakt heb.

Kende jij de bath jelly`s al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *