Lipgloss maken

Daelyn is helemaal gek van de tutorials die je op YouTube kunt vinden. Als ze eventjes op haar tablet mag dan vraagt ze standaard of ik haar nagellak-video`s wil opzetten. Die zijn namelijk zo leuk. Ik ben zelf geen wonder wat dat betreft. De mooiste creaties worden gemaakt, maar dat is aan mij niet besteed. Gewoon standaard in 1 kleurtje vind ik al prima. Sinds kort heeft Daelyn iets nieuws gevonden: diy vlogs. En zo besloot ze dat ze ook een video wilde opnemen. Ze wilde lipgloss maken.

Lipgloss maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Met een kind is het natuurlijk wel een beetje opletten geblazen aangezien je met kokend water werkt. Je moet de spulletjes au bain marie gaan smelten. Ik besloot om het niet boven het vuur te doen, maar een bakje te vullen met warm water en daar een maatbeker in te zetten. Het zal op deze manier ietsje langer duren, maar dat maakt niks uit.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig om lipgloss te maken?

  • Kokosvet
  • Vaseline
  • Stukje wasco/lippenstift
  • Bakje voor water
  • Maatbeker
  • Potje om je lipgloss in te doen.

Kokosvet en Vaseline kocht ik bij de action. Wasco of lippenstift heb je vast en zeker liggen, anders kun je deze ook krijgen bij de action. Het potje was iets lastiger. Ik zocht de halve action af en het was nergens te vinden. Uiteindelijk vond ik het bij de koffers ( reisafdeling ) in een pakketje reisartikelen.

Hoe maak je zelf lipgloss?

Giet kokend water in het bakje en zet hier de maatbeker in. Om 1 potje lipgloss te maken heb je 2 theelepels kokosvet en 2 theelepels vaseline nodig. Wij hebben een halve wasco in stukjes gesneden en deze gebruikt. Je roert alles door elkaar tot het gesmolten is, dit duurt wel een aantal minuten. Als alles gesmolten is giet je het in het potje. Dit potje zet je een kwartiertje in de vriezer, dan is het te gebruiken.

Resultaat

Dit is hartstikke leuk om met een aantal meiden te maken op een kinderfeestje. Het kost bijna niks en meiden zijn gek op lipgloss, dus dat zit altijd wel goed. Met de wasco kregen we een mooie roze kleur maar als je het op je lippen smeert zie je daar vrijwel niks van. Wel de ‘glinster’ die je normaal van een lipgloss krijgt. Wil je echt een kleurtje dan kun je misschien beter een lippenstift gebruiken in plaats van de wasco, al is de wasco in hippe kleuren te krijgen, zoals blauw en groen. Dat heeft ook wat natuurlijk. 😉

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *