Kinderfeestjes voor meisjes

Kinderfeestjes voor meisjes verlopen heel anders dan de kinderfeestjes die jongens hebben. Vorige week schreef ik al een artikel over de kinderfeestjes die wij voor zoonlief georganiseerd hebben in het verleden en dat dit heel anders verliep dan wij in eerste instantie gedacht hadden. Ook de kinderfeestjes voor meisjes verliepen anders dan we verwacht hadden…

Inhoudsopgave

Prinsessen feestje

Ons tutje werd 5 en op de vraag welk feestje ze wilde kwam met glimmende oogjes het antwoord. Een prinsessenfeestje! Ik vroeg me af hoe zo`n prinsessenfeest er dan uit moest zien en dochterliefvond dat er geknutseld moest worden en ze wilde graag zelf pizza maken. Dat kan natuurlijk. Geen probleem. Al had ik het hele pompoendrama van zoonlief zijn feestje nog vers in mijn achterhoofd zitten…

Lowbudget een aantal leuke dingen regelen bleek nog niet zo moeilijk. Van gips en malletjes maakte ik Tinkerbell beeldjes en bij de action kocht ik glitterverf. Op de dag zelf was ik voorbereid op een waar slagveld met onze dochter die normaal gesproken ontzettend druk kon zijn, maar niets was minder waar. Wat een verademing. De prinses zat gezellig en braaf te keuvelen aan tafel met haar prinsessenvriendinnen. Eerst lekker op hun gemak de cadeau`s uitpakken om vervolgens lekker rustig te knutselen. Met open mond stond ik toe te kijken.

Ook de pizza`s maken was een groot succes. De meisjes vonden het heerlijk om zelf hun eten te bereiden en hadden er veel plezier in. En wij dus ook!

high-tea

Kinderfeestje voor meisjes: High Tea feestje

Een jaar later was het weer tijd voor een feestje aangezien onze kleine tante 6 werd. Wat ga je dan doen? Tutje wilde in elk geval een High Tea als avondeten. Ik probeerde nog uit te leggen dat een High Tea niet echt iets was voor het avondeten, maar die discussie verloor ik. Als je zin had in High Tea kon dat blijkbaar ook midden in de nacht. Er moesten broodjes bij, croissantjes en ook van die mini-loempia`s, want die waren lekker. Prima. Haar feestje dus dat werd geregeld. Ook dit feestje verliep heel rustig en gezellig.

Lees ook: Kinderfeestje Code Keverberg

Dit jaar

Wat we dit jaar gaan doen blijft nog even geheim. Zelfs tutje zelf weet nog niet wat er op de planning staat. Nou moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat we een alternatief hebben voor het geval dat ik lig te bevallen of net bevallen ben. Ik ben dan immers al 39 weken zwanger dus het kan elk moment gebeuren.

In 2018 organiseerden we dit leuke kinderfeestje voor Daelyn en in 2019 organiseerden we het Tuttenbellen Kinderfeestje.

En nu ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig naar de kinderfeestjes die jij voor je dochter hebt georganiseerd. Laat je het weten in de reacties hieronder?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Kinderfeestjes voor meisjes

  1. Ons 1e feestje was ook een prinsessenfeest. Verkleed mochten ze komen, knutselen, schat zoeken, kus de kikken en prinses bingo.
    In februari wordt ze 6 en komt er een 2e feestje. Maar misschien krijg ik nog een leuk idee zodra we weten wat het feestje van jouw dochter gaat worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *