Code Keverberg

Eigenlijk hebben we de kinderfeestjes altijd nog thuis gehouden. Enerzijds omdat sommige feestjes echt wel prijzig zijn, anderzijds omdat de kinderen er zelf om vroegen. Eerder kon je al lezen over de kinderfeestjes die we voor zoonlief georganiseerd hebben en of ze voor herhaling vatbaar waren of juist niet. Dit jaar besloten we het buitenshuis te vieren, een beetje tegen de zin van onze zoon, maar uiteindelijk vonden we een erg leuke activiteit. Code Keverberg.

Inhoudsopgave

Code Keverberg

In het Limburgse Kessel heb je Kasteel de Keverberg. Een hele tijd geleden ben ik er eens met zoonlief geweest en hebben we er rondgelopen. Een mooi kasteel en hij kon een speurtocht doen. Ook zagen we een groepje jongens met een rugzak wild door het kasteel stormen en dat trok dan ook de aandacht. Het bleek dat ze bezig waren met Code Keverberg. De bedoeling was dat ze een aantal opdrachten zouden uitvoeren en daarbij cijfers zouden verzamelen. Op het einde van de ruim 2 uur durende rit moest je de cijfers ( de code ) invoeren bij een schatkist waar dan een verrassing in zat. Hartstikke leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

code-keverberg

Speuren en ontdekken

Onze jarige Job vond het dus wel cool om deze activiteit te doen. En voor €5 per kind entree viel de prijs ons hartstikke mee. Ik reserveerde dus via internet en werd 2 dagen later gebeld met de vraag hoe oud de kinderen waren. Ze moesten namelijk toch echt wel een jaar of 8 zijn, anders was dit te lastig. Zoonlief was natuurlijk hartstikke blij dat hij 10 werd en kon vriendjes gaan uitnodigen.

Op de dag zelf was hij nerveus. Hij vond het spannend om te gaan speuren en ontdekken, met de rugzak vol vragen en opdrachten rond te lopen en zijn kompas te gebruiken. Code Keverberg bestaat uit teamwerk en samen kwamen de jongens er wel. Vragen waren er in verschillende categorieën en af en toe hadden ze de hulp van manlief nodig om tot een antwoord te komen. Uiteindelijk is het ze toch gelukt om de code te kraken en hun cadeautje in ontvangst te nemen.

Afsluiting

Als afsluiting wilde ons feestvarken graag frietjes gaan eten en ook dat was een gezellige boel. De jongens vertelden honderduit over hun kompas-skills en we zagen alleen maar stralende oogjes. Wat wil je nog meer? Om half 7 hebben we iedereen thuis afgezet en heeft zoonlief thuis nog even met zijn cadeautjes gespeeld om daarna uitgeput in slaap te vallen. Kinderfeestje 2016 kan de boeken in als geslaagd!

Wat vind jij een leuk kinderfeestje om met jongens te doen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Code Keverberg

 1. Laura wat leuk om het verslag te lezen over het Keverberg feestje! Wij zijn namelijk ook aan het denken om daar het feestje te vieren, ik was op zoek naar reviews. Wat vond je van de leeftijd tov de opdrachten? Mijn zoon wordt namelijk pas 9 en er zijn jongens bij van 8, ik twijfel of dat nog te jong is.
  Graag hoor ik van je!

  1. Hoi Diana,

   Wat leuk dat je op mijn site terecht gekomen bent. 🙂 Code Keverberg is geschikt vanaf 8 jaar. We zijn van tevoren nog extra gebeld geworden door degene die Code Keverberg organiseert om te vragen naar de leeftijd. Bij sommige opdrachten is wel wat hulp nodig van ouders/volwassenen maar Damiën en zijn vriendjes hebben het als ontzettend leuk ervaren. Een aanrader dus en nog betaalbaar ook.

   Groetjes, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *