Kinderfeestjes voor jongens

Nu de maand oktober weer in zicht is leeft hier maar 1 ding. Verjaardagen! Dit jaar komt er natuurlijk de bevalling van onze beeb bij want eind oktober ben ik uitgerekend. Spannend aangezien ook allebei de kinderen eind oktober jarig zijn. Of er nu een baby komt of niet: Verjaardagen betekenen ook kinderfeestjes. Damiën wordt 10 dit jaar en heeft al een aantal feestjes mogen houden. Het leek me leuk ze eens op een rijtje te zetten, vandaar dus dit artikel: Kinderfeestjes voor jongens.

Inhoudsopgave

5 jaar: Piet Piraten feestje

Damiën was 5 en zat nog volop in de Piet Piraten fase. Bijna dagelijks galmde dat liedje hier door de woonkamer. Hij hoefde dus ook niet lang te denken toen ik hem vroeg wat hij wilde doen. Voor mij was het ook mijn eerste, zelf georganiseerde kinderfeestje dus ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van onze rustige jongeman en zijn vriendjes. De bedoeling was dat ze een aantal opdrachten moesten uitvoeren en een ‘schatkist’ zouden vinden. Hier zaten een aantal piraten-spulletjes in.

Ook leuk voor kleuter jongens: een echte Bing verjaardag.

piratenfeestje

Jongens in een groepje blijken druk te zijn. Heel erg druk, een stel ongeleide projectielen eigenlijk. Op het moment zelf ( kleuters kunnen toch nog niet lezen ) besloot ik vanwege de zonnige middag de speurtocht uit te breiden met een wandeling buiten en daar een aantal opdrachtjes uit te voeren. Die avond hebben we thuis frietjes gegeten. Alles bij elkaar een heel geslaagd feestje waar met veel plezier op werd terug gekeken.

6 jaar: Een speurtocht door het bos

Met 6 jaar wilde Damiën gewoon lekker gaan wandelen door het bos. Het is herfst en dan kom je natuurlijk de meest mooie dingen tegen in het bos. Ik vond het geen heel stom idee want ik had het feestje van vorig jaar nog in mijn hoofd. Jongens moeten naar buiten, die moeten zich kunnen uitleven. Ik besloot dan ook met ze op zoek te gaan naar herfstspulletjes waar we thuis nog mee konden knutselen en dat bleek een goed plan te zijn geweest. Iedereen had het prima naar zijn zin.

kinderfeestjes voor jongens Politiefeest

7 jaar: Een politiefeest!

Kinderfeestjes voor jongens horen over stoere dingen te gaan. Met 7 jaar begin je toch wel iets te ‘willen’. Ik hoorde regelmatig van ouders van klasgenootjes dat ze naar een indoor speelparadijs gingen en daarna nog ergens wat gingen eten wat betekende dat die kinderfeestjes makkelijk tussen de 50 en 100 euro kosten, als het niet meer was. Met 2 kinderfeestjes in 1 week tijd ( dat krijg je als je 2 kinderen hebt die in dezelfde week jarig zijn ) zou me dat toch iets te duur worden. Damiën gaf zelf aan een politiefeestje te willen en ik kon weer beginnen met nadenken.

Ik besloot contact op te nemen met het politiebureau en te vragen of er een mogelijkheid bestond om een rondleiding te krijgen met de kinderen. Dat kon, maar wel pas na vijven. De tijd daarvoor moest ik dus nog even invullen. En daar kwam het weer: Ik verzon een verhaal over boeven die de snoepzakjes gestolen hadden die de kinderen mee naar huis kregen die avond. De commissaris van de politie vroeg aan de jongens hulp om deze misdaad op te lossen. De eerste aanwijzing zat bij de brief en zo togen we het dorp rond waar allerlei nieuwe aanwijzingen gevonden werden.

Na de speurtocht aten we thuis pannenkoeken en konden we richting het politiebureau gaan waar we een leuke en leerzame rondleiding kregen. De kinderen mochten in de cel kijken en konden de echte politieauto`s van dichtbij bewonderen. Nog maandenlang werd er over gesproken en ook Damiën noemt dit nog steeds 1 van de ‘vetste’ feestjes die hij heeft gehad.

Ben je op zoek naar allerlei leuke activiteiten voor dit kinderfeestje? In mijn webshop vind je het politie feestje e-book, boordevol activiteiten, tips en inspiratie om het tofste feestje te organiseren.

kinderfeestjes voor jongens

8 jaar: Spiderman en pompoenen

Het feestje dat Damiën met 8 jaar had kan de boeken in als meest vervelende feestje ooit. Het was een combinatie van vele factoren. Hij was net uit het ziekenhuis na een hele zware rugoperatie en was nog niet volledig op school gestart. Hij zat absoluut niet lekker in zijn vel maar wilde toch een feestje met dezelfde kindjes als vorig jaar. Het politiefeestje was namelijk supertof geweest. Hij wilde pompoenen uithollen voor Halloween en dat regelde ik dus. Niet echt nagedacht over de gevolgen daarvan.

Damiën vond het te druk en probeerde steeds om zich af te zonderen. De vriendjes vonden het geweldig om pompoenen uit te hollen maar waren daar zo enthousiast in dat ik de inhoud van de pompoenen tegen muren en plafond had hangen. Ai… Dit was 1 van de weinige feestjes waarvan ik blij was dat het afgelopen was.

kinderfeest-ideetjes1

9 jaar: Slaapfeestje

Het moest er een keer van komen: Een zombieslaapfeestje. Hartstikke leuk natuurlijk, ik vond het ook altijd supergezellig vroeger. Damiën besloot zelf om maar een paar vriendjes uit te nodigen, geen 7 meer. Ik gaf aan dat het ook niet zou passen op zijn kamer, in totaal 8 kinderen. Hij zocht 3 vriendjes uit en dat was het.

Compleet met slaapzakken en kussens had ik de vriendjes op de stoep staan en toen twijfelde ik toch een tikkeltje. Was dit echt een goed idee geweest? Achteraf bleek het best gezellig met de jongens. We hebben gegeten en nadat het schemerig begon te worden gingen we naar buiten waar we een zombie-speurtocht gingen doen. Bij vrienden en buurtbewoners waren opdrachten achter gelaten en zo liep ik over straat met mummie`s en spinnen. Aan het einde van de rit vonden ze de doos met snoepjes, chips en een film die ze mochten kijken. Na het ontbijt de volgende ochtend ging iedereen weer naar huis.

10 jaar ???

En dit jaar wordt meneer dus 10. Hij vond een slaapfeestje wel een goed plan maar dat heb ik uit zijn hoofd gepraat. Stel dat ik net die nacht zou gaan bevallen, dan wil ik geen vreemde kinderen om me heen hebben. Ook een feestje met veel kinderen moest helaas afvallen want als de baby geboren zou zijn, dan zou ik thuis blijven en hadden we maar 1 auto tot onze beschikking. Maximaal 3 kinderen uitnodigen dus. Het liefst wilde ik iets buitenshuis met ze gaan doen, maar veel bedrijven organiseren kinderfeestjes pas vanaf 6 of 8 kinderen. Inmiddels heb ik een tof idee en ook Damiën is er helemaal weg van. Wat dat is blijft nog even een verrassing. Dat lees je over een paar weekjes. 😉

Inmiddels is het kinderfeestje geweest. Voor zijn 10e verjaardag hebben we Code Keverberg gedaan.

Toffe kinderfeestjes voor jongens

Uiteraard zijn er veel feestjes die je buiten de deur kunt organiseren. Toch blijken de zelfverzonnen kinderfeestjes voor jongens het allerleukste te zijn. Althans, dat vinden mijn kinderen. Toen Damiën 11 werd is hij met een paar vrienden gaan zwemmen. Hij heeft het hartstikke naar zijn zin gehad maar vroeg toch of ik voor zijn 12e weer zelf iets wilde organiseren. Dat wilde ik wel. Uiteindelijk werd het een Minion Madness feestje. Een soort escaperoom-achtige opdrachten die ze tijdens een speurtocht door ons dorp moesten oplossen. Op zijn 13e organiseerde ik een heus Escape Room kinderfeestje in ons eigen huis. De ontsnapping was door het woonkamerraam. Wat hadden ze een lol!

Maar er zijn nog vele andere toffe kinderfeestjes die je voor jongens thuis kunt organiseren. Zo is een brandweer kinderfeestje voor kleuters natuurlijk ook erg leuk.

Voor Daelyn heb ik inmiddels ook al heel wat feestjes mogen organiseren. Die vind je in het artikel Kinderfeestjes voor meisjes.

Welke kinderfeestjes heb jij voor je zoon georganiseerd?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *