Minion Madness kinderfeestje

Ik vind het steeds lastiger om originele kinderfeestjes te organiseren. Origineel en een beetje betaalbaar. Bovendien vindt Damiën het toch nog het leukste om gewoon thuis een feestje te vieren. Kost me heel wat tijd, moeite en energie maar vooruit. Dan heb je ook hartstikke tevreden kinderen. Damiën werd dit jaar 12 en kwam met 3 ‘eisen’. Minions, Escape Room en niet te kinderachtig. Het Minion Madness kinderfeestje was geboren.

Kinderfeestje thuis

Een kinderfeestje elders vieren kost vaak al tussen de €10 en €20 per kind. Vaak is een minimum van 6 kinderen vereist en zo kost jouw feestje ineens behoorlijk wat geld. De ene ouder vind het prima om het feestje buiten de deur te houden, want:

  • Geen rommel thuis
  • Geen organiseren vooraf
  • Weinig omkijken naar de kinderen op het feestje zelf

Andere ouders zien vaak alleen het grote nadeel van hoge kosten.

Financieel gezien hebben we het toen Damiën klein was nooit echt breed gehad. Een kinderfeestje van zo`n 100 a 150 euro zat er dan ook niet in. In het verleden heb ik dus altijd de kinderfeestjes zelf georganiseerd met uitzondering van 2016 en 2017 omdat onze kleine boef er was. Omdat Damiën toch steeds aangaf de thuis-feestjes het allerleukst te vinden, vieren we het dit jaar dus weer thuis.

Ik vroeg hem naar ideeën. Wat vond hij tof? Wat wilde hij nog eens doen? En wat vinden de kinderen leuk die hij zou uitnodigen? Het moest spannend zijn, maar toch ook grappig. Het moest passen bij de belevingswereld van de kinderen ( groep 8 ) en er moest een vette verrassing zijn aan het einde van de dag. Hij noemde Minions, Escape Rooms en friet. Prima. Mijn brein werd aan het werk gezet.

Minion Madness

De volgende ochtend had ik een idee. Wat als de snoepzakjes, die de kinderen normaal gesproken na het feestje mee naar huis kregen, verdwenen waren? De kinderen moesten ze dan gaan zoeken. Dit zouden ze doen door middel van opdrachten die ze moesten uitvoeren. Dan zouden ze cijfers kunnen verdienen en zo de code kunnen ontcijferen. Of zoiets…

Damiën vond het prachtig. Ja! Doe maar! Maak het maar even. Dat het me heel wat uurtjes zou kosten om zoiets in elkaar te zetten was hij even vergeten.

Uiteindelijk hebben alle voorbereidingen samen me een uurtje of 12 gekost. Brieven tikken, opdrachten bedenken, een route uitstippelen, de opdrachten in elkaar zetten, dingen knutselen en uiteindelijk de hele Minion Madness speurtocht zelf een keertje uitvoeren om te kijken of het überhaupt wel loopt.

De opdrachten

Ik heb winkeleigenaren in ons dorp gevraagd of ze mee wilden werken met het feestje. Mocht ik een ‘Geheime Doos’ bij hun neerzetten die de kinderen konden komen ophalen? Ze vonden het prima. De drie locaties waren geregeld, nu de opdrachten nog.

Het begon hier thuis. Ze moesten een aantal opdrachten doen om zo hun snoepzakjes te vinden. Maar het enige dat ze vonden was een koffer. En in die koffer zaten de snoepzakjes die ze na afloop van het feestje mee naar huis konden nemen. Helaas zat er een drie-cijferige code op het koffer en die moest nog even ontcijferd worden. Ze kregen wel een aanwijzing waar ze het eerste cijfer konden vinden. Op naar locatie 1.

Locaties en opdrachten

Op de eerste locatie kregen de kinderen een tas met spulletjes. Hierin zat een beautycase, een opdracht plus een gekleurd cijfer. Het gekleurde cijfer moesten ze bewaren, dit was om het koffer thuis mee te openen. Als ze de opdracht hadden opgelost, hadden ze de code waarmee ze de beautycase konden openen die erbij zat. Dit lukte de kinderen vrij snel.

Nadat ze de beautycase hadden geopend, vonden ze weer een opdracht. Als ze deze opdracht hadden opgelost wisten ze waar de tweede locatie was. In de beautycase zat ook weer een cijfer. Wat ze met dit cijfer moesten wisten ze nog niet…

Het was leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. Eenmaal op locatie 2 en 3 aangekomen moesten ze hetzelfde doen als op de eerste locatie: Een opdracht om de code te ontcijferen van de bijgeleverde beautycase en vervolgens de opdracht in de beautycase oplossen om zo naar de volgende locatie te gaan. Plus al die gekregen cijfers bewaren natuurlijk.

Uiteindelijk kwamen we dus weer ( na 2 uur lopen, puzzelen en zoeken ) thuis terecht. Met de cijfers konden de kinderen het koffer openen. Hier zaten zakjes in met snoep, maar ook een rugzak met een slot. De overige cijfers bleken van dit slot te zijn. Toen ze dit slot geopend hadden bleek er nog een verrassing te zijn: een popsocket voor alle kinderen. ( Budget-tip voor de ouders: de popsockets had ik besteld via AliExpress voor €0,75 per stuk. Wel even rekening houden met een lange levertijd )

Hoe vonden de kinderen het?

De kinderen vonden het Minion Madness feestje hartstikke leuk! Ze hebben enorm veel plezier gehad, ze werkten hartstikke goed samen en ze hadden de grootste lol. Ze deden allemaal even enthousiast mee en we hebben er dan ook heel veel leuke foto`s en filmpjes aan overgehouden. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Hoe regel jij de kinderfeestjes meestal? Verzin je ze zelf of ga je er op uit met de kinderen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.