Het kinderfeestje van Daelyn

De kinderfeestjes zijn achter de rug en dus kan ik nu op mijn gemak gaan zitten om er een artikel over te schrijven. Een tijdje terug schreef ik al over de verschillende kinderfeestjes die we hadden gevierd afgelopen jaren. Dit jaar heb ik weer de keuze bij de kinderen gelegd. Wat wilden ze? Het kinderfeestje van Daelyn stond in het teken van eenhoorns. Tenminste, dat had zo moeten zijn. Ze besloot ook jongens uit te nodigen en dan zijn eenhoorns misschien minder geschikt. 😉 Tijd voor mij om mijn hersenen aan het werk te zetten.

Inhoudsopgave

Op speurtocht

Daelyn had niet echt plannen voor haar feestje. Ze wilde een mooie eenhoorn uitnodiging voor haar verjaardag maar tijdens het kinderfeestje zelf wilde ze het liefst lekker gaan knutselen ergens. Persoonlijk vond ik het een beetje saai om de kinderen in de auto te gooien, naar de plek te rijden waar ze de workshop had en vervolgens weer terug naar huis te rijden. Dat zou toch best spannender kunnen?

Ik besloot een korte speurtocht uit te zetten. Een wandeling door het dorp voor het knutselen zou er waarschijnlijk wel voor zorgen dat mijn groepje ongeleide projectielen ( 😉 ) enigszins vermoeid aankwamen bij de workshopruimte en daardoor beter op zouden letten.

Ik verzon een verhaaltje over eenhoorns, trollen en feeën die in de nachten op pad gingen. De achtergebleven dorpsbewoners zouden elke nacht een kaarsje branden bij het raam zodat deze magische wezens hun weg altijd terug konden vinden naar huis. Helaas waren op een dag alle kaarsjes verdwenen en moesten de kinderen op zoek gaan naar nieuwe kaarsjes.

Een ballonkaars maken

En zo scheurden we van links naar rechts. De kinderen waren niet moe te krijgen en mijn tong hing zowat op mijn schoenen toen we in recordtempo de workshopruimte bereikt hadden.

De kinderen waren verrast en vonden het fantastisch om zelf aan de slag te gaan. Eerst moesten ze een ballon in kaarsvet dopen, een keertje of 15 om een mooie dikke laag te krijgen. Vervolgens kreeg deze de kans om uit te harden. De kinderen mochten in de tussentijd een waxinelichtje versieren met 3D-verf en dat vonden ze erg leuk.

Nadat de ballonkaarsen waren uitgehard kregen ze nog een kleurtje. De kinderen mochten zelf de kleuren uitkiezen en op het laatst met een houten lepel zelf de spetters maken. Dat zorgde natuurlijk voor veel plezier.

 

Thuis eten en film kijken

Ja, het is feest. Dus terwijl ik druk bezig was met het avondeten ( friet en allerlei snacks ) parkeerde ik de kinderen voor de tv. Ze besloten lekker een filmpje te kijken. Nadat de film was afgelopen en de friet op was, brachten we iedereen naar huis. Eenmaal terug thuis kon Daelyn nog even lekker afschakelen en haar cadeau`s op het gemak bekijken voor ze ging slapen. Het was een geslaagde dag waar ze met veel plezier aan terug denkt!

Wat doe jij met kinderfeestjes? Vier je het liever thuis? Of ga je liever buiten de deur iets doen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Het kinderfeestje van Daelyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *