Het tuttenbellen kinderfeestje

kinderfeestje

In mijn ogen is een tuttenbelletje een meisje dat houdt van lekker freubelen en creatief bezig zijn. Daelyn is dit weekend jarig maar afgelopen week vierde ze haar verjaardag al met een aantal klasgenootjes. En wat ga je doen met 4 meiden? Juist, knutselen en freubelen. Het tuttenbellen kinderfeestje was geboren.

Inhoudsopgave

Kinderfeestjes voor meisjes

Ik heb vroeger altijd gedacht dat kinderfeestjes voor meisjes een regelrechte ramp zouden worden. Zeker met Daelyn erbij die echt een wervelwind is en geen minuut stil kan zitten. Maar niks is minder waar. Een kinderfeestje met meisjes is heerlijk om te doen. Ze zijn eigenlijk altijd lief, gezellig en er valt echt met die grietjes te praten.

De afgelopen jaren heb ik dus al een aantal keer een groep meiden over de vloer gehad en dat is altijd prima bevallen. Ook dit jaar kwam Daelyn met wat wensen: iets met eenhoorns, iets met een speurtocht en we moesten uiteraard ook iets gaan knutselen. Damiën besloot erbij te helpen en verzon de Uni Corn speurtocht.

Het verhaal was vrij eenvoudig maar ontzettend goed bedacht door Damiën. Uni Corn, de eenhoorn, wilde graag naar Daelyn haar feestje komen maar moest nog enkele opdrachten uitvoeren. De meiden moesten op zoek naar de geheime boxen en de opdrachten uitvoeren.

zeepjes maken
Zeepjes in de zelfversierde zeepjespot

Zeepjes maken

Opdracht 1 van het kinderfeestje: zeepjes maken. Uni Corn was namelijk nog een beetje vies nadat ze buiten had gespeeld. Ze moest nog in bad en kon daar best wat zelfgemaakte zeepjes bij gebruiken. De meiden mochten hun eigen zeepjes maken, zelf een geurtje en zelf een kleurtje uitkiezen. Deze opdracht kon ik wel maar met 1 kind tegelijk uitvoeren. Ik had dus besloten dat de andere 3 meiden prima aan de knutsel konden. Ze mochten de zeep-bewaar-pot gaan decoreren. En daar hebben ze zich een behoorlijke tijd mee weten te vermaken.

kinderfeestje voor meisjes
Ingrediënten voor lipgloss afwegen

Lipgloss maken

Opdracht 2: een iets eenvoudigere opdracht. Uni Corn wilde mooie lippen hebben en dus besloten we zelf lipgloss te maken. Ik had geen kleine potjes meer dus uiteindelijk heb ik 4 kleine glaasjes met deksel gevonden die dienst deden als lipgloss-pot. Pot, ja. Het is behoorlijk wat lipgloss geworden en ik denk dat de meiden hier de komende 4 jaar wel mee vooruit kunnen.

kumikreator

Armbandjes maken

Last but not least, opdracht 3. Uni Corn wil er leuk uitzien voor het feestje. De meiden mochten dus allemaal met de Kumi Kreator een armband maken. Ook dit viel weer enorm in de smaak bij de meiden.

De meiden hebben zich uitstekend vermaakt op het kinderfeestje en doordat ik deze dag veel 1 op 1 met ze bezig was, kwamen er ook hele leuke en gezellige gesprekken uit voort. Ook Daelyn heeft een heerlijke middag gehad. Damiën en Landon waren uit logeren en Dave was werken dus toen we alle vriendinnen thuis hadden afgezet besloten we samen een filmavond te houden. Met een grote zak chips op de bank, lekker onder een dekentje hebben we Disney Plus opgezet en Maleficent gekeken. Een perfect einde van een hele leuke dag. 🙂

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren op dit thema. En het hoeft niet altijd veel geld te kosten. Zo kun je een mooi schilderij in een bepaald thema met de meiden maken. Of een armbandje loomen. Heb je nog leuke tips? Laat ze dan vooral achter in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *