KumiKreator

Onlangs mocht Daelyn een KumiKreator ontvangen. Echt iets voor Daelyn. Die is hartstikke gek op knutselen en sieraden. Dit product was dus weer een schot in de roos voor de jongedame. We hebben hem natuurlijk uitgebreid getest en vertellen je er alles over.

Review

In het starterspakket vind je:

  • het KumiKreator apparaat
  • een gebruiksaanwijzing
  • 88 klosjes met garen
  • 10 klemmetjes
  • 20 kapjes
  • een boekje met voorbeelden
  • 26 stickers
  • een meetlint

In het boekje kun jezelf een patroon uitzoeken. Je kunt uiteraard ook je eigen patroon verzinnen. Het is helemaal aan jou. De benodigde aantal klosjes klik je in het apparaat. Dit gaat vrij gemakkelijk. Het touw zet je vast bovenin de KumiKreator. Als je dit met alle touwtjes hebt gedaan kun je beginnen met draaien. Ook dit gaat heel soepel en kunnen kleine kinderen prima uitvoeren.

Op de KumiKreator staan rode lijntjes. Als deze lijntjes alle drie op 1 rij staan is je armbandje klaar. Je zet de bovenkant van de touwtjes vast met een sticker. Met een meetlint kun jij jouw arm opmeten. Vervolgens leg je het meetlint naast de armband. Op de plek die jij hebt afgemeten op jouw arm plak je weer een sticker. Vervolgens kun je de armband losknippen.

Met de sluitingen maak je de armband aan elkaar vast. Het is een beetje een gepriegel. Hulp van een volwassene is makkelijk als je kindje nog iets jonger is. De sluiting zelf gaat vrij makkelijk open en dicht.

Als je voor het eerst een armbandje maakt is het best even lastig. Je moet echt de gebruiksaanwijzing van de Kumikreator stap voor stap volgen. Heb je het eenmaal 1 keer gedaan, dan is het hartstikke eenvoudig en maak je zo de ene na de andere armband. Met deze startersset kun je 10 armbanden maken.

Lees ook: Leuke kinderfeestjes voor meisjes

Kumikreator Refill

De klosjes touw die je bij het Kumikreator krijgt zijn voor eenmalig gebruik. De hoeveelheid touw die op 1 klosje zit is in principe voldoende voor het maken van 1 armband. Per armband gebruik je tussen de 4 en 8 klosjes. Gelukkig zijn er refill verpakkingen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Denk aan de coole kleuren of aan de neon kleuren. Zo is het voor jongens ook leuk om een armband te maken/krijgen.

De refill verpakkingen zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, maar ook in de fysieke winkels. Wat ik begreep is dat je bij bol.com geen keuze hebt uit 1 van de 4 refill-sets. Je krijgt gewoon 1 van de sets thuis gestuurd. Wil je dus echt een bepaalde set hebben dan zul je toch naar de winkels moeten gaan.

Wij hebben deze KumiKreator ter review ontvangen.

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *