Zeepjes maken

Hier in huis knutselen we wat af. De ene keer gaan we kaarsen maken, een andere keer maken we een vogeltaart. Ook voor verjaardagen of andere bijzondere dagen maken we iets leuks voor de desbetreffende persoon. Dat is altijd net wat leuker dan iets wat je gekocht hebt. Zeepjes maken doen we ook regelmatig. Gewoon voor onszelf omdat het zo leuk uit ziet op de wc, maar ze worden ook uitgedeeld aan vrienden en familieleden.

Inhoudsopgave

Vele mogelijkheden

De keuze is reuze, zullen we maar zeggen. Er zijn vele verschillende malletjes, kleurtjes en geurtjes om een mooi zeepje te maken. Ons knutselmomentje begint met spulletjes uitzoeken en klaarleggen. Welke mallen hebben we nodig? Welke kleur zeep willen ze maken? Worden het van die doorzichtige zeepjes of toch niet? Wil je er glitters in? En welk geurtje kiezen we? Op deze manier blijft het maken van de zeepjes steeds leuk en anders.

Wat je in elk geval nodig hebt is het volgende:

  • Gietzeep (Meer informatie over gietzeep vind je hier)
  • Mallen, liefst siliconen. (Meer informatie over mallen vind je hier)
  • Kleurstof
  • Geurstof
zeep-maken

Stap voor stap zeepjes maken

Daarna is het eigenlijk vrij eenvoudig. Ik snijd een stuk van de gietzeep af en Damiën mag dit stuk in kleinere stukjes snijden. Dit alles gaat in een vuurvast kommetje. Wij maakten even gebruik van een koffiekopje aangezien er nog wat spullen ingepakt zitten vanwege de verbouwing. Dit koffiekopje zat bijna helemaal vol met zeep. We hebben het ongeveer 30 seconden in de magnetron gezet om te laten smelten en nadat we geroerd hadden bleek het perfect te zijn.

zeepjes maken

Damiën vond het leuk om oranje zeepjes te maken en moest deze kleur dus maken van rood en geel. Een drupje hiervan en een drupje daarvan tot de gewenste kleur bereikt is. Hij vond lavendel de lekkerste geur en heeft hier een aantal drupjes van toegevoegd. Ook glitters zouden tof zijn en zo voegden we wat witte glitter toe. ( Die uiteindelijk roze kleurden )

zeepjes maken

Siliconen mal

Dit mengseltje hebben we in de mallen gegoten. We maakten 4 Winnie de Poeh zeepjes en 5 hartvormige zeepjes. En dan is het een kwestie van geduld. Aangezien we daar niet echt over beschikken besloten we de mallen in de koelkast te zetten. Na een half uurtje was de zeep uitgehard en konden we deze uit de mallen drukken. Er werden er meteen een paar ingepakt voor oma aangezien we daar nog naar toe gingen.

Wat vind jij van deze zeepjes?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *