Kaarsen maken met behulp van wc-rolletjes

Waarschijnlijk verzamelt bijna elke moeder ze wel: Lege wc-rolletjes! Vaak vragen ze er op de peuterspeelzaal of basisschool om zodat ze er op een goedkope manier mee kunnen knutselen. Maar wat kun je doen met lege wc-rolletjes? Ik geef je vandaag een leuke en goedkope tip!

Kaarsen maken

Wat dacht je van kaarsen maken? Dat is eigenlijk vrij simpel om te doen en ook nog eens leuk om met oudere kinderen te doen zodat ze een persoonlijk cadeau hebben om te geven voor een verjaardag of een andere feestdag. Verder is het ook nog eens hartstikke goedkoop aangezien je de meeste dingen wel in huis hebt.

kaars

Wat heb je nodig:

  • lege wc-rolletjes
  • oude kaarsen
  • stuk karton
  • kaarsenlont
  • sateprikker/cocktailprikker
  • pannetje
  • hittebestendig kommetje
  • maatbekertje

Het stuk karton knip je voor de helft in, hier trek je het kaarsenlont doorheen ( kaarsenlont kun je oa bij het tuincentrum kopen ) Vervolgens haal je het lont door het wc-rolletje heen en maak je het aan de bovenkant vast met een sateprikker of cocktailprikker. Je krijgt dan een constructie zoals op de foto hierboven.

zelf-kaars-maken

Vervolgens verzamel je oude kaarsen en maakt er kleine stukjes van. Hoe kleiner de stukjes, hoe eerder deze gesmolten zijn.

Kaarsvet-smelten

Het smelten van het kaarsvet doe je au bain marie. Je vult een pannetje met water en warmt dit op. Vervolgens zet je hier een hittebestendige kom in waar je het kaarsvet in kunt laten smelten. Als het gesmolten is giet je het voorzichtig in het wc-rolletje. Giet het niet helemaal vol, het zakt nog in. Als het eventjes gestaan heeft kun je er met de sateprikker een gaatje inprikken om vervolgens de rest van het kaarsvet erin te gieten.

Ik heb dit een nachtje laten uitharden voordat ik het wcrolletje kapot scheurde. De kaarsen kwamen er mooi uit en ik vind de kleuren ook mooi geworden. Ze zijn na het smelten niet verkleurd of grauwer geworden. Een van de kaarsen die ik gebruikt had was ene geurkaars en ook het geurtje ruik je nog heel goed.

WIl je een uitgebreidere omschrijving dan kun je hieronder ook de video bekijken die ik erbij gemaakt heb.

Heb jij weleens kaarsen gemaakt met behulp van wc-rolletjes?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Kaarsen maken met behulp van wc-rolletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *