Prinsessenfeestje

Elk jaar opnieuw komt de vraag welk thema het verjaardagsfeestje van je kind heeft. Als moeder zijnde moet je dan best wel een beetje creatief zijn. Meisjes gaan vaak voor een leuk en gezellig prinsessenfeestje. Ik geef je vandaag enkele tips voor een koninklijk feestje.

Inhoudsopgave

Uitnodigingen voor een prinsessenfeest

Alles begint natuurlijk met de uitnodigingen. Deze horen prinsesserig te zijn. Een kroontje, een koets, een stafje, je kunt het zo gek niet bedenken. Ga lekker aan het knutselen met jouw kleine meisje en maak er iets moois van. Uiteraard kan een heleboel roze en glitters niet ontbreken. Dresscode: Je mooiste prinsessenjurk met kroontje!

De versieringen voor een prinsessenfeest

Je huis omtoveren tot waar kasteel is misschien iets teveel van het goede. Gelukkig zijn er mooie prinsessenslingers verkrijgbaar die je aan het plafond kunt hangen en kun je dit opleuken met (roze ) ballonnen. Verder kun je een mooie naamslinger ophangen met de naam van je dochter en kun je aan de slag gaan met echte naamkaartjes waar de namen van de kinderen op staan. Ook het ( wegwerp ) servies is in prinsessenstijl.

Geen feest zonder taart!

Een echte eye-catcher tijdens dit feest is natuurlijk de taart. De Hema heeft sinds kort een mooie prinsessen boltaart in haar assortiment. ( zie foto bovenaan dit artikel ) Hij is gemaakt van chocoladecake met chocolade crème en gevuld met aardbeienvulling. De rok is van chocolade en het prinsesje zelf is van suikerwerk.

Mijn dochtertje straalde helemaal toen deze taart op tafel kwam tijdens haar kinderfeestje en ook haar vriendinnen hoorde ik ‘Wow!’ roepen. Helemaal geslaagd dus. Deze taart is geschikt voor ongeveer 8 prinsesjes ( prinsen mogen uiteraard ook aanschuiven ) Dat is koninklijk genieten!

Knutselen en freubelen

Kleine prinsessen houden van knutselen en freubelen. Aangezien iedereen er op haar paasbest uitziet is het wellicht een idee om een leuke fotoshoot te houden in je tuin of ( bij slecht weer ) in je woonkamer. Deze foto`s kun je uitprinten terwijl de dames hun eigen persoonlijke fotolijstje knutselen en versieren. Hebben ze meteen een leuk aandenken voor thuis.

Een hapje eten

Het is je dochters feestje dus ze mag uiteraard zelf kiezen. Gaat ze voor frietjes, pizza, pannenkoeken of wellicht voor een gezellige high tea als avondeten? Dat laatste klinkt lastiger dan het is. Een etagere met allerlei lekkere hapjes is voldoende voor een goed gevulde buik. Brunchbroodjes, mini croissants, bitterballetjes en minipizza`s zijn enkele ideetjes. Als toetje kun je misschien de rest van die lekkere prinsessentaart opeten.

Heb jij nog ideetjes voor tijdens een prinsessenfeest? Laat ze gerust weten in de reacties.

De prinsessen boltaart hebben wij ter review opgestuurd gekregen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *