Heere aan de Maas

Afgelopen woensdag was ik aanwezig bij de opening van restaurant de Heere aan de Maas. Voorheen waren de eigenaren Bart en Pierre beter bekend als de eigenaren van restaurant De Ridder van Asenrode in het kleine plaatsje Asenray, vlakbij Roermond. Helaas is dit restaurant vorig jaar in september volledig afgebrand. Ze besloten het er niet bij te laten zitten en gingen vol goede moed, samen met hun trouwe personeel door. Op een nieuwe locatie. En daar hoort natuurlijk een nieuwe naam bij.

De Heere aan de Maas

Bart en Pierre hebben er een behoorlijke tijd over na moeten denken. Samen hebben ze in de jaren voorafgaand aan die verwoestende brand het restaurant De Ridder van Asenrode op de kaart gezet in het Limburgse Roermond, maar ook ver daarbuiten. Doorgaan onder die naam zou een logische stap zijn. Toch besloten ze dat het tijd was voor een nieuwe naam, en wel de Heere aan de Maas.

De Heere aan de Maas is gelegen op een prachtige locatie aan de Maas bij Marina Oolderhuuske. Zeker op de warmere, zomerse dagen kun je hier heerlijk buiten zitten en heb je een fantastisch uitzicht. Maar ook nu, in de winterse periode zit je hier geweldig.

Binnen ziet het er fantastisch uit. De goed gekozen kleuren komen terug in de wanden, het meubilair en de inrichting en zorgen voor een mooie, luxe uitstraling. Het keukengedeelte is even wennen. Waar het ‘vroeger’ bij de Ridder van Asenrode nog wel eens druk kon aanvoelen omdat alle gasten in een kleine ruimte hun eten konden halen, is dat hier absoluut niet het geval. Het is ruimtelijk en een stuk overzichtelijker.

Ouderwets lekker

Eerlijk is eerlijk. Het eten blijft hier gewoon fantastisch. Bas en Kevin doen er samen met de rest van het keukenpersoneel hun uiterste best voor om alles er tiptop uit te laten zien en voortreffelijk te laten smaken. Enkele bekende gerechtjes zijn natuurlijk de kaasenvelopjes, zalm en carpaccio maar ook gerechtjes die ze niet eerder hadden zijn nu verkrijgbaar.

Met kinderen is het hier trouwens prima te doen. Zien doet eten en ze willen alles uitproberen. De gerechtjes zien er allemaal even smakelijk uit. Omdat het ook nog eens kleine hapjes zijn, durven de kinderen het ook te proberen. Lusten ze het niet, dan schuiven ze het automatisch door naar mij. Carpaccio, kroketjes, verschillende soorten vlees en vis. Grote favoriet zijn natuurlijk de toetjes. Die kunnen ze niet overslaan!

Helaas moest manlief werken en kon hij niet mee. Een geluk voor hem: Vanaf nu is de Heere aan de Maas ook op woensdag open. Een nieuwe afspraak heb ik dus al gemaakt, want binnenkort zijn we 7 jaar getrouwd. Voor nu kregen we wat lekkers voor hem mee naar huis, zo kon hij toch even genieten van de heerlijke smaken die we ruim een jaar hebben moeten missen.

Lees ook onze reviews over andere restaurants in Limburg:

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Heere aan de Maas

  1. Ook wij hebben al een tijdje de reservering vast staan. Voor Sten weer naar Curaçao gaat nog even quality time met z’n allen. Even genieten bij Heere aan de Maas

  2. Laura,
    Jij hebt alles SUPER goed verwoord.
    Jan en ik sluiten ons hier volledig bij aan.
    Geweldig dat wij ook bij de Opening konden en mochten zijn. Wij hadden de Zondag ervoor al een voorproefje van alles gehad en JA hoor, het was weer allemaal SUPER lekker, wij hebben echt genoten. Heel veel SUCCES voor het hele team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *