Atlantis

Met kerst kregen we een leuk cadeautje: een etentje in een restaurant. Waar wisten we nog niet. Dat bleef nog even een verrassing. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Wereldrestaurant Atlantis in Nederweert. Ik was hier nog nooit eerder geweest en had er eigenlijk ook nog nooit van gehoord. Ik vertel je graag hoe we het hebben gehad.

Inhoudsopgave

Wereldrestaurant

Restaurant Atlantis is goed bereikbaar. Als je afslag Nederweert neemt, zie je vlakbij de snelweg McDonalds liggen. Achter de McDonalds ligt het Casino en om het hoekje, in hetzelfde pand lig Wereldrestaurant Atlantis. Het idee is dat je hier uit vele verschillende werelddelen gerechten kunt vinden.

Het personeel spreekt vrijwel geen ( of gebrekkig ) Nederlands. Op zich vind ik dit niet storend. Ze kennen redelijk goed Engels. Bovendien is het een Wereldrestaurant, een plek waar vele culturen samen komen. Dat het personeel dan ook uit andere delen van de wereld komt heeft natuurlijk zo zijn charme.

De gerechten die je hier krijgt zijn uit China, Japan, Indonesiƫ, Zuid-Amerika en Europa. Het is een all-in concept. Je betaald vooraf een bedrag en kunt dan onbeperkt eten en drinken voor een bepaalde periode. Er is een arrangement voor 2,5 uur en eentje voor 3 uur. In principe is alle drank inbegrepen. Er zijn echter uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten whiskey en cognac. Hiervoor kun je muntjes kopen bij de balie en deze bij de bar inleveren.

Wat is er te krijgen?

Er zijn verschillende ‘afdelingen’ in het restaurant. Denk aan wokken, tepanyaki en een grillhoek. Hier kun je verschillende soorten vlees en vis laten bereiden.

Een stukje verder vind je een 5-tal verschillende pizza`s en een rij met allerlei Europese gerechtjes. Verschillende soorten warme groenten, aardappels, pasta`s.

Verschillende vissoorten

Onder andere carpaccio, rosbief, wraps met zalm

Verder vind je er nog poffertjes, frietjes en snacks voor de kinderen, soepen, stokbrood, salades, sushi, fruit, verschillende desserts en ga zo maar door. Kortom: het is een zeer compleet en uitgebreid menu wat ze voeren. Als je hier iets niet lust dan ben je echt een slechte eter. šŸ˜‰

Kindvriendelijk

Voor kinderen is het hier een klein paradijsje. Er is een leuke speelhoek in het restaurant en door de ruiten kun je de kinderen hier prima in de gaten houden. Omdat de kinderen het eten zien, eten ze ook beter. Ook de desserthoek is bijzonder uitnodigend. We hadden zicht op 2 grote chocoladefonteinen en een suikerspinmachine. Ook softijs kan getapt worden.

Onze persoonlijke mening

De kinderen hebben het hier echt ontzettend naar hun zin gehad. Lekker gespeeld, lekker gegeten en een suikerspin als toetje. In welk restaurant vind je nou zoiets?

Ook wij hebben heerlijk gegeten. We hadden het arrangement van 2,5 uur en dat is prima te doen. Je hebt voldoende tijd om op je gemak te eten. We waren vrij vroeg aanwezig ( 17 uur ) en rond 18 uur werd het wel wat drukker. Het vlees en de vis van de grill was echt heel erg lekker.

Het eten wat al bereid was, was van prima temperatuur. De aardappels waren zelfs heet. Pizza`s werden recht voor je neus bereid en ook zagen we een kok die bezig was aan de saladekant. Als iets op was werd het vrijwel direct bijgevuld. Geen lege schalen of bakken dus.

Drinken kon je zelf pakken. In koelingen stonden flesjes met verschillende soorten drinken. Denk aan onder andere water, fristi, appelsap en bitter lemon. Ook is er een postmix met de gangbare koolzuurhoudende dranken zoals cola, sinas en cassis. In de andere hoek staat een apparaat waar je zelf verse jus d`orange kunt persen en een koffiezetapparaat waar je zelf koffie en thee kunt halen.

Het restaurant is ons echt goed bevallen. Wij gaan hier zeker nog een keer terug. Natuurlijk nemen we Atlantis op in onze lijst Pareltjes van Limburg. Wil je meer informatie over Atlantis, bekijk dan hun website.

Ben jij bekend met Atlantis?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *