Oviebollen

Ik moest even lachen toen ik laatst reclame voorbij zag komen over Oviebollen. Ik dacht eerst dat het een foutje was en dat het Oliebollen had moeten zijn. Maar toen ik wat beter ging kijken, bleek het toch echt om Oviebollen te gaan. Oliebollen uit de oven. Ik ben een beetje sceptisch over dat soort dingen. Dat kan toch eigenlijk niet lekker zijn? Met het Oudjaar voor de deur besloot ik die Oviebollen toch eens te testen.

Inhoudsopgave

Eenvoudig?

Je hebt er vrij weinig voor nodig. Het pak Oviebollenmix van de Koopmans, wat warm water, olie en bloem. O, ja. En een muffinvorm. (klik) Naar dat laatste moest ik even op zoek gaan, maar ik wist dat ik er eentje moest hebben. Na een kwartiertje had ik hem dan toch gevonden en kon de pret beginnen. Nu bak ik normaal gesproken nooit zelf oliebollen maar mijn vader staat elke oudjaarsdag de halve dag in de keuken. Ik was benieuwd hoeveel tijd hier in ging zitten en of niet het hele huis naar olie zou ruiken.

Eenvoudig!

Het is inderdaad vrij eenvoudig. Je doet wat handwarm water in een kom met de gist en de oviebollenmix. Dit meng je met een mixer met garden tot een glad beslag. (Meer informatie over mixers vind je hier)

Dit beslag moet je 30 minuten laten rijzen. De muffinvorm vet je in de tussentijd in en bestrooi je met wat bloem. Nadat je deeg gerezen is verdeel je het over de 12 vakjes van je muffinvorm. Daarna giet je over elke bol een theelepeltje olie. Dit zet je vervolgens 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Eenvoudiger kan niet.

Oviebollen van Koopmans

Zijn oviebollen lekker?

Na 20 minuten waren de oviebollen klaar. Ik haalde ze direct uit het bakblik en zag dat ze een muffinvorm hadden. Dat vonden de kinderen een beetje raar. Ze zagen er minder vet uit dan de oliebollen die je zo in de winkel of oliebollenkraam koopt. Nadat ik er eentje opengebroken had bleek dat de buitenkant krokant was en de binnenkant zacht.

Oviebollen

Ik bestrooide de oviebol met wat poedersuiker en liet mijn testpanel na het avondeten proeven. Dave vond het niks, maar de kinderen en ik vonden ze lekker. Ze waren inderdaad minder vet en de buitenkant was lekker krokant. Ik zou ze zeker nog een keer kopen. Ook omdat je in huis vrijwel niks ruikt tijdens het bakken. Het is verder ook geen heel tijdrovend klusje. Je maakt het beslag in een paar minuutjes. Voor de rest is het voornamelijk wachten. In die tijd kun je natuurlijk andere lekkere hapjes maken voor oudjaarsavond. 🙂

Warm zijn de oviebollen echt het lekkerst maar ik heb er een paar onafgedekt op tafel laten staan om te kijken of ze dan ook nog lekker waren. Na 2 uur was de buitenkant nog steeds krokant en de binnenkant lekker zacht. Ook de smaak was nog steeds goed. Je kunt de oviebollen dus met gerust hart de hele oudjaarsavond op tafel laten staan.

Heb je na oudjaarsavond nog oliebollenmix over? Dan kun je er hele lekkere andere gerechten mee maken.

Zou jij overwegen om de oviebollenmix te proberen?

Ik kocht de oviebollenmix voor €1,49 bij Albert Heijn.

Voor de mensen die het interessant vinden: hieronder de ingrediënten van de oviebollen.

Oviebollen ingrediënten

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

10 thoughts on “Oviebollen

  1. Bedankt voor deze tip!
    Erg leuk ik ga het zeker proberen in de kerstvakantie
    Het enige wat ik jammer vind is dat ze dan een muffin vorm hebben
    Zou daar nog een andere oplossing voor zijn?

  2. Omdat ik lactose-intolerant ben en die pilletjes alleen bij uitzondering neem, denk ik dat ik toch voor de gewone oliebollen ga, zodat ik de complete vette hap met oudjaarsavond-ervaring heb. Mochten ze wel lactosevrij zijn, dan wil ik ze op een andere dag best proberen.

  3. Ik blijf bij de lekkere vette ongezonde oliebollen. Ik was eigenlijk al afgehaakt bij de vorm… ik ga straks naar buiten 4 pakken mix wrgbakken ? en opeten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *