Wat kun je maken van oliebollenmix?

Oudjaarsavond is al weer lang en breed voorbij maar soms vind je nog iets in de kast wat er mee te maken heeft. Een pak oliebollenmix bijvoorbeeld. Ik heb natuurlijk direct gekeken of hij houdbaar was tot de volgende oudjaarsavond, maar dat was niet het geval. Ik had er natuurlijk oliebollen van kunnen maken, die eten we graag. Maar het leek me leuk om te kijken wat je er nog meer mee kunt doen, just in case de oliebollen je neus uitkomen. 😉

Inhoudsopgave

Brood bakken

Je kunt bijvoorbeeld brood bakken van een pakje oliebollenmix. Koopmans zelf deelt een recept voor rozijnenbrood, maar dat is niet iets wat iedereen lekker vindt. Je hebt wel minder water nodig dan op het pak staat aangegeven. Aangezien ik maar 1 pak had, besloot ik het recept te halveren: 250 gram oliebollenmix en 150 ml water. Mixen met een mixer met deeghaken en 45 minuutjes laten rijzen.

Ik heb een mini-cupcake-blik en dat zorgt ervoor dat je hele schattige mini-cupcakes krijgt. (Klik) Leuk voor de kinderen want dan kunnen ze meerdere cupcakes pakken in plaats van 1 grote. Maar je kunt er natuurlijk ook broodjes in bakken. En dat besloot ik te doen. De helft van mijn beslag gebruikte ik voor gewone broodjes, aan de andere helft heb ik rozijnen toegevoegd. Een half uurtje laten rijzen en dan hopsakee, in de oven voor 20 minuutjes op 160 graden.

Smaakt zoiets dan ook? Ja, zeker als ze net uit de oven komen! De broodjes zijn dan echt hartstikke lekker. Als ze afgekoeld zijn vind ik ze iets minder, maar op zich was dit recept dus geslaagd.

Lees ook: Oviebollen van Koopmans

Bekijk de video om te zien hoe ik alles gemaakt heb!

Champignons frituren

Ik heb al eens eerder champignons gefrituurd, meestal als het frituurvet vervangen moest worden aangezien ik de champignons paneerde. Nu besloot ik dus om ze een jasje van oliebollenmix te geven.

Ik nam de resterende 250 gram Koopmans oliebollenmix en heb daar 250 ml water aan toegevoegd. Na het rijzen vond ik het beslag niet vloeibaar genoeg en heb ik een beetje water toegevoegd. Ook besloot ik wat kruidenboterkruiden toe te voegen.

De champignons serveerde ik met remouladesaus. Damiën vond ze heerlijk en ik ook. Daelyn is meer van het zoete, dus die vond het onderstaande gerechtje een stuk lekkerder. En wat een voordeel is: Dit oliebollenbeslag laat geen zooi achter in de frituurpan zoals de gepaneerde champignons wel deden.

Appels frituren

Op dezelfde wijze als de champignons: beslag maken, laten rijzen, is het niet vloeibaar genoeg dan kun je nog wat water toevoegen. Ik was nog even aan het twijfelen of ik wat kaneel zou toevoegen aan het beslag maar bedacht me toen dat ik ook nog friet ging maken in de frituurpan. Ik wist niet of de kaneelsmaak achter zou blijven dus ik heb het niet gedaan.

De appelstukjes heb ik geserveerd met poedersuiker en die vielen erg goed in de smaak, bij iedereen. Dave kwam pas laat op de avond terug van het werk maar ook koud waren ze erg lekker, vertelde hij.

Bovenstaande recepten vielen dus goed in de smaak bij ons. Volgend jaar slaan we toch maar een extra pakje oliebollenmix in. 😉

Heb jij nog lekkere recepten met oliebollenmix? Laat het me weten in de reacties hier beneden!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

5 thoughts on “Wat kun je maken van oliebollenmix?

  1. Wat is dat leuk omdat te dóen, bv champignons frituren en een oliebollen cake of taart echt gaaf ben benieuwd. Heb jij nog meer van die lekkere recepten hou me aanbevolen, stuur maar door en ik probeer ze wel uit . Bedankt alvast??

    1. Hoi Hannie,

      Leuk om te lezen. Op mijn YouTube kanaal deel ik wekelijks lekkere recepten. Wellicht kun je daar ook inspiratie opdoen? En uiteraard mij ook inspireren natuurlijk! 🙂

      Groetjes, Laura

Comments are closed.