Hapjes voor Sinterklaasavond

Nog even en dan is het zover. Sinterklaasavond. ( Of pakjesavond, geef het maar een naam ) Vaak vieren we dit met vrienden of familie en wil je eigenlijk vooral genieten in plaats van in de keuken te staan. Met de Pakjesavond Speurtocht kun je pakjesavond al een stuk gezelliger maken, maar hapjes kunnen gewoon niet ontbreken. Vandaag deel ik dus een aantal hapjes voor Sinterklaas. Lekkere dingen die je van tevoren klaar kunt maken en waar je op de dag zelf weinig werk aan hebt.

Inhoudsopgave

Soep

Kinderen vinden pakjesavond natuurlijk hartstikke spannend. Zo spannend dat ze geen hap door hun keel krijgen op het moment dat die grote juten zak voor hun neus staat. Wat je dan kunt doen is wat eerder op de dag ( rond de klok van 4 uur ) een lekkere kom soep eten met wat stokbrood. Soep kun je natuurlijk een dag eerder maken en op de dag zelf simpelweg opwarmen. Zo schreef ik eerder al over de aardappel-preisoep die erg lekker is en goed vult. Heb je nog oud brood? Dan kun je er lekkere croutons van maken.

Feestelijke_hapjes

Bladerdeeg

Van bladerdeeg kun je ook lekkere hapjes maken. Bladerdeeg kun je ook prima invriezen dus ook deze hapjes kun je van tevoren maken. Kies je voor zoet of juist hartig? Eerder maakte ik al appelhapjes en hartige hapjes met geitenkaas-walnoot en tomaat-mozzarella. Kaneelstengels zijn weer lekker voor kinderen.

Regenboogtaart1

Uitgebreider

Natuurlijk kun je ook iets uitgebreider aan de slag gaan. Maak bijvoorbeeld een feestelijke taart. Een regenboogtaart is niet alleen lekker, maar ook nog verrassend als je hem aansnijdt. Je zou hem dan van de buitenkant leuk kunnen decoreren in een Sinterklaas thema. Eenmaal geopend komen allerlei leuke kleurtjes je tegemoet.

prinsessencupcakes3

Met de kinderen

Wil je de kinderen betrekken bij deze feestelijke avond? Laat ze dan helpen met iets lekkers te maken. Kies je voor het gemak, dan zijn er de verwenmuffins of prinsessencupcakes. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gezonde snacks op tafel te zetten. Je zult verbaasd zijn hoe goed dit gegeten wordt door kinderen. Wat kinderen natuurlijk erg leuk vinden is zelf pepernoten maken. Ook een Sinterklaastoetje is zo in elkaar gedraaid.

Wat vind jij lekker om te maken op pakjesavond?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Hapjes voor Sinterklaasavond

  1. Hoiii
    Wat heb je een leuke blog!
    Ik kwam via de blog van joyfromjoyce bij jou terecht 🙂

    Leuke tips voor de Sinterklaasavond. Ik heb eigenlijk nog niet nagedacht wat we dan gaan eten, die bladerdeeg hapjes vind ik wel erg leuk! Ook om samen te maken met de kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *