Wat kun je doen met oud brood?

Soms komt het voor dat je brood over hebt, dat het niet zo snel is opgegaan als je graag zou willen. Weggooien is dan ook zonde dus je zou het aan de vogels kunnen voeren. Dat is wat wij vaak doen. ( In de winter maken we overigens een vogelvoedertaart voor de vogels maar dat is een ander verhaal.) Maar je kunt nog zoveel andere dingen doen met brood dat een dag of 2 dagen oud is en iets minder vers is. In dit artikel deel ik enkele tips met je, want wat kun je doen met oud brood? Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze dan zeker even achter in de reacties.

Inhoudsopgave

Wat kun je doen met oud brood? Tosti`s maken!

Brood van 1 of 2 dagen oud kun je nog prima gebruiken. Je zou er bijvoorbeeld tosti`s mee kunnen maken. Hele eenvoudige zoals je gewend bent vanuit het tostiapparaat, maar je kunt ook de iets luxere variant uit de oven maken. Smeer een sneetje brood in met boter en beleg hem met ham en kaas. Geen sneetje er boven op leggen. Het lekkerste is gewoon als ze ‘open’ zijn. Een minuutje of 5 in de voorverwarmde oven en klaar ben je.

Andere varianten zijn bijvoorbeeld:
– Ham, kaas, ananas
– Groene pesto, tomaat, mozzarella
– Rode pesto, kipfilet, kaas
– Insmeren met olijfolie, beleggen met prei en geraspte kaas, beetje paprikapoeder erover (lekker bij de soep)

Wil jij je eigen brood bakken? Hier vind je het recept voor brood bakken in de oven.

Geroosterd brood beleggen

Je kunt er ook voor kiezen om lekkere sandwiches te maken voor bij de lunch. Sneetjes brood kun je prima roosteren voor je het gaat opeten. Zo kun je een Club Sandwich met kip en bacon maken. Die kun je zo uitgebreid maken als je zelf zou willen.

Maar ook geroosterd brood belegd met jam of een eiersalade is hartstikke lekker.

Wat kun je maken met oud brood?

Croutons maken

Een ander idee is om er croutons van te maken. Snij al het brood in kleine stukjes en gooi ze in een grote kom. Besprenkel de croutons met olijfolie en je favoriete kruiden. In dit voorbeeld heb ik paprikapoeder en zout gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook italiaanse kruiden of (voor de pittige variant ) cayennepeper gebruiken. Vervolgens zet je ze een minuut of 10 in de voorverwarmde oven op 200 graden. Croutons kun je eten bij soep of zijn gewoon lekker om zo tussendoor te eten. En doordat je telkens andere kruiden gebruikt blijft het ook lekker afwisselend.

Heb jij nog ideetjes wat je met oud brood kunt doen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Wat kun je doen met oud brood?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *