Wat kun je doen met oud brood?

Heb jij dat ook? Dat als het brood op is er een paar sneetjes over blijven? Hier zijn het vaak de eerste 2 en de laatste 2 sneetjes. Maar wat doe je er dan mee? Weggooien is eigenlijk ook zonde dus je zou het aan de vogels kunnen voeren. Dat is wat wij vaak doen. ( In de winter maken we overigens een vogelvoedertaart voor de vogels maar dat is een ander verhaal.) Vandaag dus een inspiratieblogje. Wat kun je doen met oud brood?

Beleggen

Oud brood kun je nog prima gebruiken. Je zou er bijvoorbeeld tosti`s mee kunnen maken. Hele eenvoudige zoals je gewend bent vanuit het tostiapparaat, maar je kunt ook de iets luxere variant uit de oven maken. Smeer een sneetje brood in met boter en beleg hem met ham en kaas. Geen sneetje er boven op leggen. Het lekkerste is gewoon als ze ‘open’ zijn. Een minuutje of 5 in de voorverwarmde oven en klaar ben je.

Andere varianten zijn bijvoorbeeld:
– Ham, kaas, ananas
– Groene pesto, tomaat, mozzarella
– Rode pesto, kipfilet, kaas
– Insmeren met olijfolie, beleggen met prei en geraspte kaas, beetje paprikapoeder erover

Wil jij je eigen brood bakken? Hier vind je het recept voor brood bakken in de oven.

Oud-brood1

Croutons

Een ander idee is om er croutons van te maken. Snij al het oude brood in kleine stukjes en gooi ze in een kom. Besprenkel de croutons met olijfolie en je favoriete kruiden. In dit voorbeeld heb ik paprikapoeder en zout gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook italiaanse kruiden of (voor de pittige variant ) cayennepeper gebruiken. Vervolgens zet je ze een minuut of 10 in de voorverwarmde oven op 200 graden. Croutons kun je eten bij soep of zijn gewoon lekker om zo tussendoor te eten. En doordat je telkens andere kruiden gebruikt blijft het ook lekker afwisselend.

Heb jij nog ideetjes wat je met oud brood kunt doen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Wat kun je doen met oud brood?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.