Club sandwich maken met kip en bacon

Club Sandwich

Toen we op huwelijksreis waren op Bali (alweer 12,5 jaar geleden) aten we geregeld tijdens de lunch een club sandwich. Een heel eenvoudig, maar lekker, lunchgerecht. Afgelopen meivakantie was Daelyn op vakantie naar Bali en toen ik foto`s doorgestuurd kreeg zag ik haar tijdens een lunch ook aan de club sandwich zitten. Ik bedacht me dat die best lekker kon zijn om ook hier thuis te maken. Een club sandwich maken met kip en bacon is echt niet moeilijk en heb je binnen een kwartiertje gedaan!

Club sandwich maken met chips?

Een club sandwich wordt meestal geserveerd met een handjevol chips of friet. De eerste keer dat ik het kreeg moest ik een beetje lachen. Grappig om chips bij de lunch te krijgen. Nu ik deze sandwich thuis ging maken besloot ik er ook chips bij te serveren. Landon, onze jongste, keek me een beetje vreemd aan maar at het wel gewoon op. Het geeft net een beetje die ‘crunch’ bij de lunch. šŸ˜‰

Lees ook: Broodje kipfruit maken

Hoe maak je een club sandwich?

Deze ingrediƫnten heb je nodig:

  • Brood
  • Kipfilet
  • Bacon
  • Sla
  • Tomaten
  • Gekookte eieren
  • Mayonaise

Het lekkerste brood om te gebruiken is casinobrood. Dit heb ik geroosterd in de broodrooster. Per persoon heb ik 3 sneetjes geroosterd.

In de pan bak je de bacon zodat deze lekker knapperig is. Leg hem vervolgens op een stukje keukenpapier zodat het vet in het keukenpapier trekt.

Nu kun je de club sandwich maken. Leg een sneetje brood op een bord. Smeer hier mayonaise op. Beleg met een beetje sla, kipfilet en een stukje tomaat en ei. Pak het tweede sneetje geroosterd brood. Besmeer dit aan beide kanten met mayonaise. Leg dit bovenop het belegde brood. Beleg dit nu met sla, bacon, tomaat en ei. Neem het derde sneetje geroosterd brood. Besmeer dit aan 1 kant met mayonaise en leg de besmeerde kant op het belegde brood.

Steek 2 prikkers in het brood en snijd het brood doormidden zodat je 2 driehoeken krijgt. Serveer met een handje chips.

Smakelijk!

Besparen op je boodschappen leer je in de Wereld van Mama Club

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *