Kipfruit salade

Ik ben een zogenaamde ‘luxe luncher’. Een eenvoudige bruine boterham met kaas gaat er bij mij niet in. Geregeld lunch ik met een uitsmijtertje, een paar lekkere broodjes, wat fruit, soep of een lekkere salade. Kipfruit salade wilde ik altijd al eens graag maken. Toch heeft het op de een of andere manier even geduurd. Eenvoudig, lekker, maar het kost net even wat meer tijd dan bijvoorbeeld een eiersalade.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

  • Ongeveer 300 gram kipfilet
  • Een blikje fruit
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Zout
  • Peper

Hoe maak je het

De kipfilet kook je. Nadat deze is afgekoeld maak je hem fijn. Ik heb hem eerst in kleine stukjes gesneden en daarna deze stukjes met 2 vorken uit elkaar getrokken. Mocht je de kleine stukjes lekkerder vinden dan kun je het hier natuurlijk bij laten.

Het fruit heb ik laten uitlekken. Het is gewoon een blikje gemengd fruit welke je in elke supermarkt kunt terugvinden. Desgewenst kun je er vers fruit indoen of juist alleen het fruit wat jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan een blikje mandarijnen of ananas.

Vervolgens heb ik wat mayonaise, mosterd, peper en zout toegevoegd om alles smeuïg en op smaak te brengen. De hoeveelheden zijn naar eigen inzicht. De ene vindt wat meer mayonaise lekker, de ander juist niet. Ik heb in dit geval een lepel op 3 mayonaise gebruikt en 1 lepeltje mosterd.

Smakelijk!

De broodjes heb ik rijkelijk belegd. Je zou ze bijvoorbeeld ook open kunnen serveren of op stokbrood tijdens een verjaardag. Het is een goedgevulde salade. Na 2 kaiserbroodjes zat ik echt goed vol.

Nog meer lekkers voor de lunch? Eerder maakte ik een pizzawaaier, chocoladebroodjes, lekkere hapjes met de tapasschotel van de Aldi en ontbijtkoek.

Ben jij ook een ‘luxe luncher’ of eet jij meestal alleen maar een belegde boterham met een kopje koffie of thee erbij?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

5 thoughts on “Kipfruit salade

  1. Lekkere salade en zo makkelijk te maken eigenlijk! Ik vergeet als ik thuis ben weleens te lunchen,als ik werk halen we meestal een broodje ergens!

Comments are closed.