Pizzawaaier

Eens in de zoveel tijd maak ik mijn koelkast en voorraadkast grotendeels leeg voor ik opnieuw boodschappen ga doen. Vaak komen er dan producten uit waar je iets mee wil doen maar niet precies weet wat. Voor het kerstdiner op school maakte ik een kerstboom van bladerdeeg. Ik had nog een rol bladerdeeg over en die moest deze week op anders ging hij over de datum. Maar wat maak je daar nou mee? Ik besloot een pizzawaaier te maken en deel vandaag de bereidingswijze met je.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg ( ik had een rol van Tante Fanny, gekocht bij de Jan Linders )
  • Blikje tomatenpuree
  • Geraspte kaas
  • Ham

Hoe maak je het?

Omdat ik nog maar 1 rol bladerdeeg had, besloot ik deze doormidden te snijden. Zo had ik 2 gelijke helften. De ene kant besmeerde ik met tomatenpuree. Vervolgens belegde ik deze helft met de geraspte kaas en ham. Daarboven op heb ik de andere helft bladerdeeg opgelegd.

Ik heb een bekertje in het midden van het bladerdeeg gezet. Vanuit hier sneed ik repen richting de buitenkant. Nadat ik alles gesneden had, draaide ik de repen een keer rond waardoor een wokkeleffect ontstond. Dit ging een minuutje of 10 in de oven op 200 graden.

De smaak

De wokkels kun je zo afbreken wat ervoor zorgt dat deze pizzawaaier gezellig op tafel staat bij bijvoorbeeld een feestje. De gesmolten kaas kan erg warm zijn, dus de eerste paar minuten moet je wel even voorzichtig zijn. De pizzawaaier kun je natuurlijk met allerlei verschillende dingetjes beleggen. Zo kun je ook kiezen voor salami, champignons of stukjes kip.

De kinderen vonden deze pizzawaaier erg lekker en hij ging dan ook restloos op tijdens de lunch. Zelf kwamen ze met het idee om de volgende keer ananas toe te voegen zodat je een soort pizza hawai krijgt.

Welke variatietips zou jij willen proberen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Pizzawaaier

  1. Leuk idee zeg!!
    Mijn kids zijn gek op pizza dus misschien gaan we dit wel een keertje proberen 🙂

Comments are closed.