Kerstboom van bladerdeeg

De kinderen hadden afgelopen week kerstdiner op school. Met een pasgeboren baby in huis zag ik het niet zo zitten om uren in de keuken te staan. De eiersalade en tonijnsalade op stokbroodjes waren al door een andere moeder gekozen en daar ging dus mijn plan om vooruit te werken. Zoonlief wilde chocoladebroodjes dus stemde ik toe om deze te maken. Tot ik bij Linda de kerstboom van bladerdeeg voorbij zag komen. Dat zag er veel gezelliger uit!

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • 2 rollen Tante Fanny bladerdeeg ( Ik kocht deze bij Jan Linders )
  • Chocoladepasta
  • Hagelslag
  • Losgeklopt ei

Hoe maak je het?

Het bladerdeeg rol je uit op je werkblad. 1 van deze plakken smeer je in met chocoladepasta. De andere plak leg je er bovenop. Snij van deze rechthoek een kerstboom uit. De afgesneden stukken kun je uiteraard gewoon gebruiken. Ik heb hier reepjes van gesneden en ze een keertje gedraaid zodat je het wokkeleffect krijgt.

Snij de kerstboom in van het midden naar de buitenkant ( niet helemaal door, je hebt ook een stam nodig ) Vervolgens draai je elke reep zodat je een wokkeleffect krijgt. Besmeer de boom met eigeel en strooi hier wat hagelslag over heen. Dit alles zet je een minuutje of 10 in de voorverwarmde oven.

Hoe beviel het?

De kinderen vonden de kerstboom geweldig om te zien. Gelukkig vonden ze hem ook nog erg lekker, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het heeft me weinig tijd gekost om hem te maken ( minuutje of 10 en daarna nog een minuutje of 10 in de oven ) dus dat ging ook prima in combinatie met de drukte hier thuis.

Uiteraard kun je hier verschillende variaties op verzinnen. Zo maakte ik later een pizzawaaier die het ook prima zou doen voor het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner.

Wat heb jij gemaakt voor het kerstdiner op school?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *