Chocoladebroodjes maken

Nu ik zwanger ben kan ik zomaar ineens zin hebben in ‘iets’. Wat dat iets dan is? Ik neig deze zwangerschap meer naar het zoete dan naar het zoute, maar ook eenvoudige belegde broodjes gaan er prima in. Afgelopen week had ik zin in chocoladebroodjes. Regelmatig heb ik wel van die afbakbroodjes in de vriezer liggen maar nu dus niet. Chocoladebroodjes maken had ik nog nooit gedaan, maar hoe moeilijk kan dat nu helemaal zijn…?

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg
  • Chocolade

Je kunt allerlei soorten chocolade gebruiken. Ik had nog wat stukjes pure chocolade liggen dus heb ik deze gebruikt maar je zou bijvoorbeeld ook de chocolade kunnen gebruiken die je over hebt van Sinterklaas, Kerst of Pasen. De bladerdeeg had ik nog in de vriezer liggen. Dit was gewoon een pakje met 10 plakjes bladerdeeg welke ik bij de Albert Heijn uit de vriezer had.

chocoladebroodje

Hoe maak je het?

De oven verwarm je voor op 200 graden. De bladerdeegplakjes haal je uit de verpakking ( het aantal wat je nodig hebt ) en laat je op het aanrecht ontdooien. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. In de tussentijd kun je de chocolade in stukjes breken.

Op elk plakje bladerdeeg heb ik 2,5 stukje chocolade gelegd. Vervolgens heb ik het plakje deeg dubbelgevouwen zodat er een ‘broodje’ ontstaat. Met een vork heb ik de helften vast gedrukt. Alles bij elkaar heeft het zo`n 10 minuten in de oven gestaan. Uiteraard is het ook afhankelijk van je oven en hoe lang je hem hebt voorverwarmd. Hou het bladerdeeg in de gaten, als het goudbruin is dan zijn de broodjes klaar.

chocoladebroodje-bladerdeeg

Hoe smaakt het?

Ik had verwacht dat de chocolade zou gaan ‘lopen’ en het een beetje een smeerboel zou worden maar niets was minder waar. Toen ik de broodjes uit de oven haalden zagen ze er lekker krokant uit. Dat deed me dan weer vermoeden dat de chocolade niet gesmolten was.

Na een voorzichtige hap ( gesmolten chocolade is erg warm! ) merkte ik dat het een prima chocoladebroodje was. De buitenkant was lekker knapperig, de chocolade aan de binnenkant lekker gesmolten. De hoeveelheid chocolade was ook prima. Hoewel ik normaal niet zo van de pure chocolade ben vond ik deze in combinatie met de bladerdeeg super. Missie geslaagd!

Heb jij wel eens zelf chocoladebroodjes gemaakt?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *