Tapasschotel van de Aldi

Toen ik afgelopen week de boodschappen deed bij de Aldi kwam ik er in het koelvak de tapasschotel tegen. Nu ben ik gek op Spanje en hou ik van het eten en de cultuur dus ik nam deze schotel mee naar huis. Ik betaalde €1,29 voor in totaal 100 gram vleeswaren. Er zitten enkele plakjes serranoham ( 35 gram ) , chorizo ( 32 gram )  en lomo (33 gram )  in. De eerste twee kende ik wel, de laatste had ik nog nooit eerder gehad. In plaats van de plakjes vlees zo op te eten leek het me leuk er iets uitgebreiders van te maken. Dit maakte ik met de tapasschotel van de Aldi.

Lomo

Inhoudsopgave

Lomo

In het pakje zaten 8 plakjes lomo. Ik besloot een stokbroodje af te bakken en deze in stukjes te snijden. Van een beetje olijfolie en 2 teentjes knoflook maakte ik een mengseltje en ook sneed ik 2 cherrytomaatjes in plakjes. De sneetjes stokbrood smeerde ik in met het olijfolie-knoflook mengsel en dat belegde ik met wat plakjes lomo en tomaat. Ik vond de lomo een erg lekkere en zachte vleessoort. Als ik hem tegenkom in de supermarkt wil ik hem echt wel vaker kopen.

Serranoham

Serranoham

In het pakje zaten 2 plakjes serranoham. Ik besloot deze in 6 gelijke stukjes te snijden en daar de stokbroodjes mee te beleggen. Ik smeerde de stokbroodjes in met wat olijfolie en legde daar een plakje serranoham op. Daarbovenop legde ik een stukje mozzarella en om het wat extra`s te geven een klein beetje groene pesto. Dit hapje was de favoriet van Damiën.

Chorizo

Chorizo

In het pakje zaten 6 plakjes chorizo. Deze was iets pittiger dan ik gewend was en daarom besloot ik dan ook om geen ui op het stokbrood te doen maar te kiezen voor olijfolie, een plakje chorizo, 2 stukjes cherrytomaat en een stukje mozzarella. Damiën vond deze inderdaad de minst lekkere en liet een tweede stokbroodje ook snel liggen.

Natuurlijk kun je in plaats van stukjes stokbrood ook een pistoletje nemen en er op deze manier een lunchgerecht van maken.

Kende jij deze tapasschotel van de Aldi al?

 

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Tapasschotel van de Aldi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *