Feestelijke hapjes

Het is altijd lastig wat je nu weer op tafel kunt zetten als je een avondje visite krijgt of op een feestavond. Denk bijvoorbeeld aan pakjesavond, kerst of een verjaardag. Vooral voor mij, want ik ben nu eenmaal geen wonder in de keuken. Het ‘normale’ voedsel kan ik best bereiden, vlees of vis, groenten en aardappelen is geen probleem. Voor de rest moet ik gebruik maken van de ideetjes van andere mensen. En gelukkig zijn er voldoende tips voor feestelijke hapjes.

Een simpel toastje op tafel zetten met een aantal salades is niet zo`n probleem, maar ik heb ook graag iets warms, zeker in de winter. Ik zou dan simpelweg wat dingetjes kunnen kopen in de winkel en even in de oven kunnen leggen, maar het verhaal wil dat ik koken en bakken stiekem best leuk vindt. Al surfende kwam ik terecht op de site van Laura`s Bakery die wel een heel eenvoudig en leuk idee had voor lekkere hapjes die er ook nog eens mooi uitzien op de tafel.

Lees ook: High tea hapjes maken
Lees ook: Bladerdeeghapjes maken

Feestelijke_hapjes2

Aan de slag met de feestelijke hapjes!

Moeilijk is het niet. Bij de supermarkt koop je voor nog geen 80 cent een pakje bladerdeeg uit de vriezer. Je heb dan 10 plakjes die je in vieren kunt verdelen. De bakvorm voor kleine muffins heb ik gekocht, evenals de bakspray. Ideaal, ik had het gezien bij mijn vader thuis en het werkt perfect! Even sprayen en je bakvorm is ingevet.

Feestelijke hapjes

Je ‘propt’ eigenlijk zo`n stukje bladerdeeg in de vorm waardoor je een soort bakje krijgt. Dat bakje kun je dan vullen met datgene wat jij lekker vindt. Ik vulde een deel met pesto, tomaat en mozzarella en een ander deel met geitenkaas, walnoot en honing. Dat ging eventjes in de oven en toen het eruit kwam zag het er wonderbaarlijk genoeg goed uit. De 12 testhapjes die ik maakte werden door manlief en broerlief binnen 5 minuten naar binnen gewerkt. Fijn om te weten dat het ook goed smaakte. 🙂

Op Laura`s Bakery kun je nog veel meer van deze lekkere en makkelijke tips vinden. (klik)

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *