10 lekkere bladerdeeghapjes

In de vriezer bij de supermarkt kun je pakjes bladerdeeg vinden. Ik vind ze ideaal en heb daarom ook altijd een pakje thuis in de vriezer liggen. Je kunt er namelijk heel eenvoudig in korte tijd de lekkerste bladerdeeghapjes mee maken. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Bovendien kun je heel eenvoudig kliekjes opmaken op deze manier. Ik deel een aantal lekkere bladerdeeghapjes met je waar je weinig werk aan hebt.

Lekker met appel

Een appel heb je eigenlijk altijd wel in huis. Snijd de appel in kleine stukjes en bestrooi deze met wat suiker en kaneel. Laat ondertussen een plakje bladerdeeg ontdooien. Leg de appelstukjes op een punt van het plakje bladerdeeg en vouw deze in een driehoek zodat je een appelflap krijgt. Je kunt de bovenkant besmeren met een geklopt eitje en er wat suiker over strooien als je dat lekker vindt. Bak de appelflappen af volgens de tijd en temperatuur die op het pakje staan.

Wil je een lekker hapje op tafel zetten? Dan kun je ook deze appelhapjes maken.

Bladerdeeg besmeren met…

Nou, met chocoladepasta bijvoorbeeld. Vooral de kerstboom van bladerdeeg vinden de kinderen erg lekker. Buiten de kerstperiode kun je er natuurlijk elk ander figuurtje van maken of een plakje bladerdeeg gewoon oprollen.

Een ander idee is dit bladerdeeghapje met pesto. Eenvoudig maar erg lekker.

Hartige bladerdeeghapjes

De mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft de vulling van bladerdeeg. Ik gebruik ze graag als high tea hapjes.

Zo maak ik graag bakjes van bladerdeeg in een muffinvorm en vul deze met verschillende vullingen. Wat dacht je van:

  • Tomaat-mozzarella-pesto vulling
  • Geitenkaas-walnoot-honing vulling
  • Spekjes-champignon-ui vulling (de mini-quiche)

Bladerdeeg vullen

Bladerdeeg kun je natuurlijk ook vullen met allerlei dingen. Zo vertelde ik eerder al dat je appelflappen kunt maken met bladerdeeg maar je kunt bladerdeeg ook vullen met bijvoorbeeld:

  • Falafel (klik hier voor het volledige recept)
  • Pizzavulling (Klik hier voor het recept van de mummie pizza)
  • Ham en kaas (Klik hier voor het recept van ham-kaasbroodjes)
  • Chocolade over? Je kunt ook chocoladebroodjes maken.

Bladerdeeghapjes die niet mogen ontbreken: de bladerdeegstengels!

Eenvoudig om te maken maar ook weer erg lekker: Bladerdeegstengels. Ook hier kun je weer vele kanten op. Vooral voor kinderen zijn deze hapjes erg fijn, ze zijn namelijk makkelijk vast te houden. Zeker tijdens een feestelijke avond kunnen ze lekker aan de wandel blijven en toch iets binnen krijgen.

  • Je kunt ze bestrooien met wat kaas of vullen met ham en dan bestrooien met kaas. (klik)
  • Bestrooi ze met wat kaneel voor een lekkere kaneelstengel.

Heb je zelf nog lekkere tips, laat ze dan zeker achter in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.